UBOJICE ILI TURISTI?

OSUMNJIČENICI ZA NAPAD NOVIČOKOM OSVANULI NA RUSKOJ TELEVIZIJI! Govorili su da se boje za svoj život i objasnili što su radili u Engleskoj

 
 RT youtube screenshot

Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov, osumnjičenici za trovanje Sergeja Skripalja i još troje ljude u engleskom Salisburyju, gostovali su danas na ruskom državnom mediju Russia Today i brojnom auditoriju ispričali što su radili tri dana u Engleskoj. Iako su britanske sigurnosne službe uz pomoć nadzornih kamera detaljno secirale njihov put u maleni engleski gradić, dvojac je, naravno, demantirao da su oni krivci za napad Novičokom.

Petrov i Boširov su, prema pisanju RT-a, kontaktirali glavnu urednicu Putinovog omiljenog medija i ispričali svoju verziju priče. Oni uporno tvrde da nisu ubojice sponzorirane od strane ruske vlade nego da su obični - turisti!

- Došli smo u Englesku 2. ožujka, pogledali raspored vlakova i odlučili dan poslije otići u Salisbury. Međutim, neugodno smo se iznenadili kada smo vidjeli da je grad prekriven snijegom i blatom i nakon pola sata smo se odlučili vratiti u London - rekao je Petrov.

- Naravno, htjeli smo vidjeti Stonehenge i katedralu u Salisburyju, ali sve je bilo prekriveno blatom. Cijeli grad je bio prekriven snijegom i blatom. Zato smo se zadržali tamo pola sata i vratili nazad u London.


Na Petrova se nadovezao Boširov.

- Zašto smo ostali ne više od sat vremena u Salisburyju? Zbog vlakova, takav je bio raspored. Da, postoji mogućnost da smo bili u blizini Skripaljeve kuće, ali mi to nismo znali jer ne znamo uopće gdje je on živio.

Dvojac je urednici RT-a demantirao da su imali Novičok kod sebe, a usput su napali i englesku policiju da su kao dokaz podmetnuli ženski parfem 'Nina Ricci' u kojem je navodno bio sakriven opasni otrov.

- Suludo je pomisliti da dvojica muškaraca nose sa sobom ženski parfem. Na carini su nas detaljno pregledali, pa vjerojatno bi nas čovjek pitao zašto kod sebe imamo ženski parfem!?

U nastupu na ruskoj televiziji Petrov i Boširov su izgledali jako uznemireno. Kažu da im se život pretvorio u pakao nakon što su ih Britanci optužili da su ruski agenti.

- Sve se preokrenulo, više ne znamo što učiniti, gdje otići... Bojimo se izlaska van, ne plašimo se samo za svoje živote, već i naših obitelji - rekao je Boširov.

Rusi su upitani jesu li u međuvremenu negdje boravili u inozemstvu.

- Jesmo, u Švicarskoj. Dočekali smo tamo Novu godinu.

Na kraju su ponovili da nisu agenti i ubojice, već trgovci sportskom prehranom.

Dan uoči njihova nastupa na televiziji, Vladimir Putin je objasnio da su Petrov i Boširov locirani, te da se radi 'o civilima, a ne kriminalcima'. Ruski predsjednik je tada i najavio da će dvojac na televiziji ispričati svoju verziju priče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:45