TRI AKCIJE

OSVETA EGIPATSKIH SNAGA SIGURNOSTI Dan nakon eksplozije vijetnamskog turističkog autobusa kod piramida u Gizi likvidirano 40 militanata

 REUTERS

Egipatske snage sigurnosti ubile su 40 militanata u tri odvojene akcije na području sjevernog Sinaja i Gize, objavilo je u subotu ministarstvo unutarnjih poslova, dan nakon eksplozije vijetnamskog turističkog autobusa u kojoj je u Gizi živote izgubilo četvero ljudi.

Ministarstvo nije pojasnilo jesu li navodni militanti povezani s napadom u petak, no priopćilo je da su snage sigurnosti ubile 30 ljudi tijekom racija u skloništima u Gizi iz kojih su "teroristički elementi" planirali niz napada na državne institucije i turistički sektor.

Ubijeno je i 10 militanata na sjeveru Sinaja, gdje se Egipat niz godina bori protiv pobune predvođene Islamskom državom.

Državna novinska agencija MENA prenosi kako su ubijeni u pucnjavi.

Ministarstvo nije otkrilo detalje o njihovim identitetima i eventualnim žrtvama među snagama sigurnosti. U priopćenju stoji kako su se racije dogodile istovremeno.

U petak je u eksploziji pored piramida u Gizi ubijeno troje vijetnamskih turista i njihov egipatski vodič, a to je bio prvi napad na turise u Egiptu od srpnja 2017. godine.

U autobusu se nalazilo 14 vijetnamskih turista, a ozlijeđeno ih je 10, kao i vozač autobusa, piše afp.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:33