'PRAVDA ZA DAVIDA'

OTAC DAVIDA DRAGIČEVIĆA PREGOVARA O PREDAJI!? Navodno je postavio i jedan uvjet, policija objavila zašto je raspisala tjeralicu za njim

Davor Dragičević
 Robert Fajt / CROPIX

Prema pisanju pojedinih medija u Republici Srpskoj, Davor Dragičević, koji je posljednji put viđen na prosvjedima 30. prosinca, navodno pregovara o svojoj predaji MUP-u, javlja Klix.ba.

Kako izvještava Radiotelevizija Republike Srpske (RTRS), njegov odvjetnik se zbog toga navodno obraćao i MUP-u i Okružnom tužiteljstvu. Ističe se da je njegov jedini uvjet za predaju da mu ne bude određen pritvor.

S druge strane, njegova bivša supruga Suzana Radanović najavila je da će danas s odvjetnicima podnijeti tužbu protiv grada Banje Luke.

- Tužba će biti i protiv MUP-a RS jer su 25. prosinca bez naloga došli u moju kuću. Tri sata nisu dali da priđem djeci. Djeca su pretrpjela šok. Mlađe dijete je hrvatski državljanin i Konzulat Hrvatske je obaviješten. Kome da prijavim nestanak, policija kaže da ga traži. Prijavila sam nestanak djeteta pa sam ga našla mrtvog - rekla je Radanović.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka dostavili su jučer Okružnom javnom tužiteljstvu izvještaj protiv četiri osobe zbog sumnje da su izvršili pet kaznenih djela od kojih dva kaznena djela ugrožavanja sigurnosti i tri ugrožavanja sigurnosti u vezi s poticanjem, priopćeno je iz ove uprave. Riječ je o Davoru Dragičeviću, Željku Dabiću, Slaviši Simiću i Steli Milanović. Podsjetimo, prekjučer je za Dragičevićem raspisana tjeralica.

Iz veleposlanstva Velike Britanije u BiH priopćeno je da se Davor Dragičević ne nalazi u ovom veleposlanstvu i da Velika Britanija nije povezana na bilo koji način sa organizacijom prosvjeda u Banjoj Luci, javlja Avaz.

- Ujedinjeno Kraljevstvo je partner i prijatelj cijeloj BiH i našu posvećenost i predanost građanima BiH pokazujemo dugi niz godina - rečeno je agenciji Srna iz veleposlanstva Velike Britanije u Sarajevu.

Inače, ranije su pojedini mediji u Republici Srpskoj objavili, a pozivajući se na diplomatske izvore, da se Davor Dragičević nalazi u veleposlanstvu Velike Britanije u BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:34