KAKO IZBJEĆI DRONOVE

OTKRIVENI TAJNI DOKUMENTI AL-QA'IDE 'Sakrijte se pod krošnjom i koristite taktiku srpske vojske!'

 AFP

TIMBUKTU - Izvjestitelji Associated Pressa, prolazeći kroz teritorije gdje je francuska vojska istjerala islamske militariste u Maliju, pronašli su fotokopirani dokument koji sadrži 22 savjeta za preživljavanje napada američkih bespilotnih letjelica.

Dokument je napisao Abdul bin Muhamed, jedan od vođa Al-Qa'ide 2011. godine, dok je direktor CIA-e još uvijek bio David Petraeus.

U dokumentu se objašnjavaju ciljevi američke strategije korištenja bespilotnih letjelica - smanjenje troškova ratovanja i zadržavanje podrške javnosti u dugotrajnom ratu zahvaljujući malom broju američkih žrtava.

Također se napominje kako su neprijateljski špijuni ključna okosnica napada, jer oni označavaju mete uz pomoć mikročipova i radioaktivnih boja, te se predlaže da se od svih uhvaćenih špijuna naprave brutalni primjeri.

Strategija za zaustavljanje američkih napada svodi se na okretanje mišljenja američke i svjetske javnosti protiv napada bespilotnim letjelicama, a predlažu se otmice američkih državljana po svijetu, i potom javno zahtjevanje da se prekinu napadi bespilotnim letjelicama na civile u Jemenu, što je ‘pravedan i humanitaran’ cilj.

Savjeti Al-Qa'ide za borbu protiv bespilotnih letjelica

1. Moguće je otkriti namjenu i misiju drona koristeći napravu ‘sky grabber’ ruske proizvodnje kako bi infiltrirati frenkvencije bespilotne letjelice. Naprava je dostupna na tržištu pa 2.595 dolara i onaj koji ju koristi trebao bi biti kompjutorski pismen.

2. Koristiti uređaje koji odašilju frekvencije ili setove frekvencija koje će odspojiti kontakte i zbuniti valove kojim se upravlja dronima. Mudžahedini su proveli uspješne eksperimente koristeći ruski uređaj ‘Racal’.

3. Stavljati reflektivne komade stakla na krov automobila ili zgrade.

4. Slanje grupe vrsnih snajperista u lov na dronove, pogotovo izvidničke dronove jer oni lete na nižim visinama.

5. Ometanje elektronskih komunikacija koristeći obični dinamo za pumpanje vode i 30-metarsku bakrenu šipku.

6. Ometanje elektronskih komunikacija koristeći staru opremu koju se drži upaljenom 24 sata dnevno zbog jakih frekvencija koje proizvodi. Moguće je koristiti jednostavne varke, kao što je srpska vojska mamila NATO projektile koristeći mikrovalne pećnice protiv projektila s elektromagnetskim navođenjem.

7. Korištenje općenitih sredstava zbunjivanja protivnika i izbjegavanje trajnih zapovjednih mjesta.

8. Otkrivanje prisustva bespilotne letjelice kroz dobro smještenu mrežu izvidnika.

9. Skrivajte se kako vas se ne bi vidjelo, pogotovo po noći.

10. Skrivajte se ispod gustog drveća jer su najbolja zaštita od letjelica.

11. Ostanite na lokacijama koje sunce ne obasjava, poput sjenki građevina ili drveća.

12. Držite se potpune radijske šutnje na bežičnim kontaktima.

13. Napustite vozila i držite se podalje od njih, pogotovo kada vas se proganja ili tijekom borbe.

14. Zbunite dronove ulazeći u građevine s više ulaza i izlaza.

15. Koristite podzemna skrovišta jer bespilotne letjelice uglavnom koriste eksplozivne fragmentirajuće projektile protiv pješadije, a ne protiv građevina.

16. Izbjegavajte okupljanja na otvorenom, a u hitnim situacijama koristite zgrade s mnogim vratima ili izlazima.

17. Organizirajte anti-špijunske grupe koje će loviti špijune i agente.

18. Organizirajte lažna okupljanja, koristeći lutke i kipove i smjestite ih kraj lažnih rovova kako bi zbunili neprijatelja.

19. Kada otkrijete da letjelica napada vozilo, smjesta napustite vozilo i svi krenite u odvojenim smjerovima jer letjelica neće moći krenuti za svakim.

20. Koristite prirodne barikade poput šuma i pečina kad god postoji hitna potreba za treningom ili okupljanjem.

21. Na lokacijama koje su česte mete, palite automobilske gume kako bi stvorili dimnu zavjesu.

22. Vođe i tražene osobe ne bi smjele koristiti nikakvu komunikacijsku opremu jer neprijatelj koristi prepoznavanje govora kako bi identificirao govornika i locirao ga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:48