TKO SVE IMA PRISTUP?

OTKRIVENO KAKO JE TRUMPOV TWITTER RAČUN SRUŠEN NA 11 MINUTA Oglasili se iz društvene mreže: 'Čovjek je odradio zadnji dan poslu...'

 
 Joshua Roberts / REUTERS

Twitter profil američkog predsjednika Donalda Trumpa deaktiviran je u četvrtak u 18:45 sati po lokalnom vremenu. Umjesto njegovih tweetova posjetitelje je dočekala poruka: 'Ispričavamo se, stranica ne postoji!'

Do 19 sati račun je bio ponovno aktivan, a Twitteraši su se počeli šaliti da je prekratko trajao period bez tweetova Donalda Trumpa.

Nešto nakon 20 sati, kada je Trump objavio poruku o revizijama poreza, Twitter je objavio kako je predsjednički račun deaktiviran zbog 'pogreške zaposlenika Twittera'.

- Račun je bio srušen 11 minuta i onda je oporavljen. Nastavljamo istraživati i poduzimamo korake kako se ovakvo što ne bi ponovno dogodilo - pojasnili su iz Twittera.

No dva sata kasnije, društvena mreža je priznala kako se deaktivacija predsjedničkog računa nije dogodila slučajno. Preliminarna istraga pokazala je kako je predsjednički račun 'skinuo' zaposlenik korisničke podrške kojem je to bio zadnji dan na poslu.

Cijela situacija potaknula je pitanje koliko su sigurni tweetovi koje predsjednik Trump koristi kako bi objavio svoje političke poteze i povezao se sa svojim biračima.

Još nije poznat identitet zaposlenika niti kako je dobio pristup predsjedničkom računu, a pitanje je i tko sve ima pristup Trumpovom Twitter računu @realDonaldTrump i koliku moć ima u rukama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:09