POTRESNI DETALJI

OTKRIVENO KOLIKO SE NESRETNA NORA MUČILA DANIMA PRIJE SMRTI Umrla je od unutarnjeg krvarenja koje je uzrokovalo puknuće čira

 
Nora Quoirin
 Obiteljska fotografija/The Lucie Blackman Trust

Obdukcijom je utvrđeno da je 15-godišnja Britanka Nora Quoirin, koja je početkom kolovoza nestala u malezijskoj džungli, najvjerojatnije preminula od gladi i stresa nakon što je sedam dana provela u džungli, piše The Guardian.

Šef policije Mohammad Mat Yusop rekao je da je Quoirin preminula prije "dva ili tri dana" od "unutarnjeg krvarenja koje je uzrokovalo puknuće čira u njezinom probavnom traktu". Čir se najvjerojatnije stvorio jer Quoirin duži period bila pod stresom i nije jela.

Britanka je na nogama imala masnice, međutim policija tvrdi da ih nije zadobila od "otmice ili drugog tipa nasilja" te da za sada nema indikacija da su njezini nestanak i smrt bili nasilne prirode. Policija je naglasila da izvidi još uvijek traju. Norini roditelji Meabh i Sebastian Quoirin neko vrijeme već tvrde da sumnjaju da je njihova kčer oteta jer nikad nigdje ne ide sama.

Norino tijelo pronađeno je 1,9 kilometara dalje od prašumskog resorta Dusun, gdje je Nora boravila na ljetovanju sa svojim roditeljima Meabh i Sebastianom. Quoirin je nestala 3. kolovoza, potraga za njom trajala je 10 dana, a za njom je tragalo više od 350 ljudi, među kojima su bili policijski službenici iz Malezije, Velike Britanije, Francuske i Irske.

Nora je u trenutku nestanka bila obučena samo u donje rublje, a u njezinoj je sobi zatečen otvoren prozor. Skupina lokalnih planinara pronašla je ostatke Norinog golog tijela pored potoka. Tijelo je potom dizalicom i helikopterom prebačeno u bolnicu Tuanku Ja’afar kako bi se obavila obdukcija.

Nora je rođena s holoprozencefalijom. Norini su roditelji prošlog tjedna rekli da ona može čitati poput malog djeteta, ali da ne može napisati više od nekoliko riječi te da ne može računati, što znači da ne može baratati s novcem. Uz to, Nora ne može samostalno telefonirati.

Norini roditelji u srijedu su se zahvalili svima koji su sudjelovali u potrazi za njihovom kćerkom.

"Zahvaljujemo lokalnom stanovništvu i svima iz ostatka svijeta koji su nam davali podršku i molili za nas. Nora je spajala ljude, pogotovo one iz Francuske, Irske, Velike Britanije i Malezije. Stvarno je dotaknula cijeli svijet. Obitelji i prijateljima ne možemo dovoljno zahvaliti. Nora je u srcu naše obitelji. Ona je najiskrenija, najdivnija djevojka i beskonačno je volimo. Okrutnost toga što nam je oteta neizdrživa je. Srca su nam slomljena. Zauvijek ćemo voljeti našu Noru", stoji u izjavi Norinih roditelja koju je na svom službenom Facebook profilu objavila Dobrotvorna organizacija koja se bavi slučajevima nestalih osoba The Lucie Blackman Trust.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:43