PANIKA NA NEBU

OTMICA ZRAKOPLOVA Putnik vikao da je naoružan, pilot ga prevario i uvjerio da mora spustiti avion usred Sibira

 
 Profimedia

Zrakoplov ruske kompanije Aeroflot koji je vozio iz Surguta u Sibiru za Moskvu morao je hitno sletjeti nakon što je jedan putnik navodno zatražio da se letjelica preusmjeri prema Afganistanu.

Avion na letu SU1515 sletio je u gradu Khanty-Mansiysk, a muškarac koji je kanio oteti zrakoplov je uhićen, potvrdila je ruska policija, a prenose tamošnji mediji.

Kako su potvrdili, radilo se o problematičnom putniku koji je bio pijan. Pokušao je ući u kokpit tvrdeći da je naoružan, ali kod njega nije pronađeno nikakvo oružje. Zrakoplov je uspio sletjeti približno 240 kilometara prije Moskve nakon što je posada uvjerila problematičnog putnika da avion mora sletjeti radi goriva.

Putnik je bio ili pijan ili psihički nestabilan, rekli su izvori za ruske medije. Riječ je o osobi koja je već bila uhićivana zbog pijanstva, posjedovanja narkotika i grubog ponašanja, javlja Interfax.

KHANTY-MANSIYSK, RUSSIA - JANUARY 22, 2019: An ambulance vehicle by Khanty-Mansiysk Airport. A Surgut-Moscow passenger plane of the Aeroflot - Russian Airlines that has changed course during flight due to actions of a passenger lands at Khanty-Mansiysk Airport. Alexei Cherenkov/TASS, Image: 409337051, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TASS
Profimedia, TASS

KHANTY-MANSIYSK, RUSSIA - JANUARY 22, 2019: Russian Investigative Committee employees entering Khanty-Mansiysk Airport. A Surgut-Moscow passenger plane of the Aeroflot - Russian Airlines that has changed course during flight due to actions of a passenger lands at Khanty-Mansiysk Airport. Alexei Cherenkov/TASS, Image: 409331252, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TASS
Profimedia, TASS

U Boeingu 737 navodno je bilo 69 putnika i sedmero članova posade.

Ruski mediji već su objavili i fotografiju uhićenog putnika. Riječ je o 41-godišnjem Pavelu, no ruske vlasti još nisu potvrdile njegov identitet. Putnik bi mogao biti osuđen za otmicu zrakoplova, a za takvo kazneno djelo prijeti mu do osam godina zatvora, ili do 12 godina, ako je bio naoružan ili upotrijebio silu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:33