NARUŠENA PRIVATNOST

OVAJ SELFIE MOGAO BI GA KOŠTATI 50 TISUĆA EURA! Bivši Madonnin frajer vrlo brzo požalio zbog bizarne fotografije iz zrakoplova

Bivši vođa francuske krajnje-desne Nacionalne fronte tuži Madonninog bivšeg partner zbog fotografije Le Pena kako spava u zrakoplovu, tvrdeći da je ta fotografija naštetila stranci na izborima
 Brahim Zaibat/Instagram

Jean-Marie Le Pen planira tužiti francuskog plesača koji je snimio nelaskajući selfie s bivšim šefom krajnje-desne Nacionalne fronte na kojoj Le Pen spava u zrakoplovu otvorenih ustiju, prenosi britanski The Telegraph.

Fotografiju je napravio Brahim Zaibat, Madonnin bivši dečko i profesionalni plesač koji je pobijedio u reality showu 'Ples sa zvijezdama'.

Le Pen je rekao da je to narušilo njegovu privatnosti te da je naštetilo šansama njegove stranke na izborima.

Zaibat je sjedio odmah iza Le Pena, koji iza sebe ima nekoliko presuda zbog anti-semitizma i poricanja Holokausta, a kojeg je nedavno njegove kći i nasljednica u stranici Marine Le Pen uklonila s pozicije počasnog predsjednika Nacionalne fronte.

Plesač se na fotografiji smije i širi oči, dok Le Pen spava tijekom kratkog leta unutar Francuske.

Zaibat je fotografiju podijelio na Facebooku, Instagramu i Twitteru, a uz fotografiju objavio je i poziv javnosti da glasaju protiv Nacionalne fronte u drugom krugu francuskih regionalnih izbora u prosincu prošle godine. Ankete su sugerirale da je krajnja desnica trebala osvojiti vlast u četiri od francuskih 12 regija.

'Glasujmo svi sutra i nokautirajmo ih. Očuvajmo bratsku Francusku', stoji u plesačevoj objavi, koja je prikupila desetke tisuća pregleda i likeova.





Mettez les KO demain en allant tous voter. Pour préserver notre France fraternelle!!!! #jadoreça

A photo posted by Brahim Zaibat (@brahimzaibat) on Dec 12, 2015 at 7:52am PST





Sljedeći dan, Nacionalna fronta nije uspjela osvojiti niti jednu regiju.

Zaibat je priznao da je fotografiju napravio dva mjeseca prije nego što ju je objavio te da je namjerno tempirao objavu kako bi ostvario maksimalni učinak. 'Mislio sam da su regionalni izbori pravo vrijeme za objavu budući da je u prvom krugu Nacionalna fronta imala dobar rezultat', rekao je za Tele Star.

Bijesni Le Pen rekao je da je fotografija 'naštetila njegovom imidžu i da je bila presudna za poraz stranke koju vodi njegova kći', navodi se u časopisu Public. Le Pen traži 50 tisuća eura odštete te ispriku Zaibata putem društvenih mreža. Ako bude presuđeno u njegovu korist, Le Pen traži da se Zaibata kazni s 10 tisuća eura za svaki dan koji prođe bez objavljene isprike.

Le Pen je sve potvrdio za portal rue89. 'Mislite li da je normalno da vas se fotografira dok spavate na zrakoplovu? Sud će odlučiti. To je moj privatni život i želim se zaštititi od takvog ponašanja', rekao je Le Pen za rue89. 'Poslije sam doznao da je fotografija umnožena s tisuću, 10 tisuća ili 100 tisuća na internetu. To je problem. Da je gospodin (Zaibat) zadržao fotografiju za sebe ovo bi bila potpuno drukčija situacija.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:36