KRVAVA DRAMA U ARIZONI

Ovo je mladić koji je na političkom skupu ubio šest osoba među kojima i dijete

SAD: U krvavom pohodu na |političkom skupu upucao kongresnicu
 AP

Šest osoba je ubijeno, među kojima i 9-godišnja djevojčica, a 12 ozlijeđeno u krvavom pohodu muškarca koji je nasumce počeo pucati na sudionike političkog skupa u Tucsonu, u Arizoni, izvijestila je policija.

Među ubijenima je i savezni sudac John M. Roll, koji je 2006. izabran za glavnog suca Arizone.

Među ozlijeđenima je i demokratska kongresnica Gabrielle Giffords (40) iz Arizone za čiji život se bore liječnici u Sveučilišnom medicinskom centru u Tucsonu.

Osumnjičenika su u krvavom pohodu zaustavili prolaznici koji su ga onesposobili nakon čega je priveden na policiju. Prema izjavama očevidaca, riječ je o 22-godišnjem Jared Loughner, no zasad se ne zna ništa o njemu niti o motivima napada. Mediji javljaju kako je Loughner na internetu redovito objavljivao nedosljedne komentare protiv vlasti prepune mržnje dok je američka vojska dodala kako se pokušao prijaviti za služenje, no bio je odbijen.

Loughner je na svom YouTube profilu istaknuo 'Komunistički manifest' Karla Marxa i Friedricha Engelsa te 'Mein Kampf' Adolfa Hitlera kao svoje omiljene knjige.

- Imamo razloga vjerovati kako je ubojica na mjesto zločina došao s još jednom osobom. Loughner je mladić s teškom prošlosti i ne vjerujemo da je sve učinio sam - istaknuo je šerif Clarence Dupnik.

Ustrijeljena političarka, koja je u studenome 2010. izabrana za treći mandat, bila je domaćin skupa „Kongres u vašem kvartu“ kada se dogodila krvava drama. Zasad se ne zna je li riječ o politički motiviranom napadu.

Udana je za astronauta NASA-e Marka Kellyja, veterana Pustinjske oluje iz 1991. Imaju dvoje djece.

Američki predsjednik Barack Obama najoštrije je osudio pucnjavu u Arizoni rekavši da je riječ o neizrecivoj tragediji i besmislenom činu nasilja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:12