SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO SAD

OVO JE MONSTRUM KOJI JE SILOVAO DJEVOJKU U VEGETATIVNOM STANJU Osoblje klinike u kojoj je radio ostalo u šoku kad je žrtva počela rađati bebu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.01.2019. u 23:00

Nathan Sutherland is shown in this booking photo in Phoenix, Arizona, U.S., provided January 23, 2019. Maricopa Sheriff's Office/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY THIS PICTURE WAS PROCESSED BY REUTERS TO ENHANCE QUALITY. AN UNPROCESSED VERSION HAS BEEN PROVIDED SEPARATELY
Maricopa Sheriff's Office/Handout / REUTERS

Nathan Sutherland

 

Policijski službenici američke savezne države Arizone uhitili su medicinskog tehničara Nathana Sutherlanda (36) zbog sumnje da je seksualno napao 29-godišnju pacijenticu klinike Hacienda Healthcare u blizini Phoenixa, koja je 29. prosinca prošle godine rodila, piše BBC. Sutherland je optužen za seksualni napad i zlostavljanje 'ranjive odrasle osobe'.

Prema dostupnim informacijama, žena je u kliniku kao pacijentica primljena s tri godine. Osoblje klinike za nju se brinulo 24 sata dnevno, a dugi je niz godina bila u vegetativnom stanju.

Kad je 2009. godine napunila 20 godina, njezina je majka preuzela brigu u potpunosti kao zakoniti skrbnik te je, prema dostupnim podacima, najmanje dvaput mjesečno putovala oko 200 kilometara kćeri u posjet. Majka je tad podnijela zahtjev za redovnim godišnjim sistematskim pregledima te je zahtjevala i redovne izvještaje. Liječnici su je posljednji put pregledali 16. travnja, osam i pol mjeseci prije nego što je rodila.

Nije bilo spomena o bilo kakvim problemima.

"Prema onome što sam čuo, čini se da je stenjala te osoblje isprva nije znalo što se s njom događa. Nitko od osoblja nije znalo da je ona trudna dok se nije počela porađati", rekao je 8. siječnja jedan izvor lokalnoj TV postaji KPHO-TV.

Ženin je sin nakon porođaja, koji je jedva preživio, na njegu predan njezinoj obitelji.

Policija je odmah nakon porođaja počela istraživati slučaj i uzela je DNK uzorke svih muških zaposlenika klinike.

Direktor klinike Hacienda Healthcare Bill Timmons podnio je ostavku ubrzo nakon incidenta. Ovog tjedna još su dva člana osoblja napustila kliniku.

Obitelj pacijentice rekla je da je 29-godišnjakinja patila od "znatnih intelektualnih poteškoća", da ne može govoriti, da ima ograničene mogućnosti kretanja te da može reagirati na zvukove.

Odvjetnik njezine obitelji rekao je da su "užasnuti, traumatizirani i šokirani".

Dužnosnici rezervata San Carlos Apache priopćili su u utorak navečer da je žena član plemena koje ondje obitava. Njihov se rezervat nalazi u jugoistočnoj Arizoni, istočno od Phoenixa. Plemenski su dužnosnici 10. siječnja rekli da je 29-godišnja žena još uvijek u komi otkako je rodila.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo