NAPAD NA SPOMEN OBILJEŽJE

'OVO JE NAPAD NA SVE DOMOLJUBE, ALI TO SAMO OSNAŽUJE HRVATE' Zapaljena hrvatska zastava postavljena kod spomenika poginulim pripadnicima HVO-a u Žepču

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 26.08.2018. u 12:33

Pedja Milosavljević / CROPIX

Nepoznati počinitelji zapalili su hrvatsku zastavu postavljenu uz spomen obilježje poginulim braniteljima Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) nedaleko Žepča u središnjoj Bosni, izvijestili su u nedjelju tiskani mediji u Mostaru.

O izgredu su priopćili iz mjesne zajednice Selišta u kojemu se navodi da je zastava zapaljena na spomen obilježju poginulih pripadnika HVO Selište Žepče te je zatražena istraga i privođenje počinitelja napada.

„Napad na spomen obilježje nije samo napad na one koji su položili svoje živote za slobodu i obranu svojih domova, nego i napad na sve domoljube koji vole svoju grudu i državu u kojoj žive“, navodi se u priopćenju iz Mjesne zajednice Selišta kod Žepča.

Pri tome su izrazili razočaranje i uvrijeđenost postupkom onih kojima smeta zastava hrvatskog naroda kao konstitutivnog naroda BiH. Poručili su da ovakvi postupci samo jačaju Hrvate i daju dodatnu snagu za izgradnju društva ravnopravnih naroda.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo