PORUKA OD 'MR. SMITHA'

'OVO JE VJEROJATNO NAJGLUPLJI POKUŠAJ PRIJEVARE U POVIJESTI, ALI IPAK PRIPAZITE...' Bizarno pismo došlo na adrese brojnih korisnika bankovnih kartica

 

Policija engleske grofovije Cheshire objavila je ovih dana "upozorenje" korisnicima bankovnih kartica da ne nasjedaju na prijevaru, no dodali su kako nisu sigurni da su to i morali učiniti jer se radi o potencijalno najglupjem pokušaju prijevare u povijesti.

Korisnici su tako dobili pismo kartiačrske kuće Barclays kojeg potpisuje stanoviti "Mr. Smith" iz Indije. Pismo je toliko zabavno da ga objavljujemo u cijelosti.

"Dragi korisniče,

Mnogo naših klijenata prijavilo nam je da su se njihove bankovne kartice spontano zapalile u novčanicima i torbicama, stoga kao mjeru opreza nalažemo hitno povlačenje tih kartica. Radi se o problemu od najveće važnosti i hitnosti, jer bi se vaša kartica mogla zapaliti svakog trenutka te vam izazvati teške opekline nogu i trbuha. Stoga, radi vaše sigurnosti, ispunite ovu formu i karticu hitno vratite na navedenu adresu"

Uz pismo je priložena i forma u koju korisnik mora upisati ime i prezime te PIN broj koji također, uz karticu, treba poslati na adresu u Indiju.

Ne zna se je li tko povjerovao ideji o spontanom samozapaljenju kartica, no sasvim je sigurno da Mr. Smith iz Barclaysa ne postoji. Ipak, policija upozorava kako su prijevare pomoću krađe akrtica i identiteta vrlo česte i izuzetno opasne pa svaki pokušaj, makar i ovako bizaran, treba prijaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:29