POSJET SLOVENSKOG PREDSJEDNIKA

Pahor članovima predsjedništva BiH zajamčio potporu svoje zemlje europskom putu Sarajeva

Borut Pahor
 Profimedia, Eyevine

Slovenski predsjednik Borut Pahor u utorak se u Sarajevu na početku dvodnevnog radnog posjeta BiH sastao s članovima kolektivnog predsjedništva te izrazio potporu Slovenije bosnaskohercegovačkom napredovanju na putu u europske integracije.

Kako je priopćeno u utorak poslije podne iz ureda slovenskog predsjednika Pahor je kazao da zagovara napredak Bosne i Hercegovine prema eurointegracijama jer želi njezinu stabilnost, sigurnost i budući prosperitet.

Slovenija aktivno podupire BiH, kako na političkoj razini tako i u transferu znanja i iskustava na različitim područjima, rekoa je.

Istaknuo je da proces širenja EU u regiji treba nastaviti.

Širenje EU na države regije zapadnog Balkana treba biti geopolitičko, a ne tehničko pitanje, naglasio je Pahor, a prenose slovenski mediji.

Slovenski predsjednik će se u BiH sastati s mladima, a u srijedu govoriti na sarajevskom poslovnom forumu kako bi osokolio gospodarstvenike obje države da više surađuju.

Jedan od ciljeva njegova radnog posjeta BiH je i informiranje sugovornika o važnosti summita država zapadnog Balkana koji se idućeg mjeseca održava u Tirani, u okviru slovensko-hrvatske inicijative Brdo-Brijuni.

Prvog dana posjeta svojim sugovornicima u Sarajevu Pahor je naglasio da u svrhu približavanja BiH Europskoj uniji očekuje da će u tom smislu članovi predsjedništva pokazati posebnu odgovornost jer je to ključno za budući napredak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:06