USRED EPIDEMIJE KORONAVIRUSA

PALA KOSOVSKA VLADA Koalicijski partneri okrenuli leđa premijeru Kurtiju

 
Albin Kurti
 Armend NIMANI / AFP

Sabor Republike Kosovo kasno je u srijedu navečer vladi premijera Albina Kurtija izglasao nepovjerenje i to zahvaljujući glasovima članova vladajuće koalicije,.

Osamdeset i dva zastupnika glasala su za iskazivanje nepovjerenja, 32 su bila protiv, a samo je jedan zastupnik bio suzdržan. Glasovanje je uslijedilo nakon 12-satne rasprave u Saboru.

Stanovnici Kosova svoje su nezadovoljstvo zbog političke nestabilnosti u zemlji izrazili tako što su izašli na balkone i prozore te lupali po kuhinjskim loncima i poklopcima.

“Ljudi su razočarani i ljuti zbog toga što se događa. Osjećaju da se političari i lideri zemlje ponašaju jako sebično u trenutku kada bi se trebali boriti protiv epidemije koronavirusa”, rekao je Agron Bajrami, glavni urednik dnevnih novina Koha Ditore. “Političari su se tijekom dana bavili vrijeđanjem i ignorirali zahtjeve zdravstvenog sektora.”

U Kosovu je dosad potvrđen 71 slučaj zaraze koronavirusom te jedan smrtni slučaj.

Ova se kriza smatra kulminacijom sukoba predsjednika Kosova Hashim Thaçija i Kurtija, koji je premijerom postao u veljači, i to nakon višemjesečnih napora da se formira vladajuća koalicija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:58