ZATVORENE ŠKOLE

PANIKA U DRŽAVI COLORADO Tri dana uoči obljetnice strašnog masakra u školi pojavila se nova prijetnja: 'Naoružana je i opasna'

 
 Facebook, američka policija

Američki mediji javljaju da će škole na širem području Denvera u srijedu biti zatvorene zbog ženske osobe koja se opisuje kao naoružana i opasna te opsjednuta pokoljem u srednjoj školi Columbine.

Vlasti pozivaju na maksimalan oprez nekoliko dana uoči 20. obljetnice strašnog masakra u školi koji se dogodio 20. travnja u blizini Denvera kada su dvojica učenika ubili 12 učenika i jednog nastavnika. Napadači Eric Harris i Dylan Klebold potom su počinili samoubojstvo.

Lokalni, državni i federalni dužnosnici traže 18-godišnjakinju Sol Pais, a priejtnja koju ona predstavlja je vjerodostojna, ali neodređena. U ponedjeljak navečer je stigla iz Miamija, u blizini kojega živi, u Denver te se zaputila do dućana i kupila sačmaricu i municiju, objavio je FBI.

Sol Pais se u ovom trenutku smatra prijetnjom za škole i šire gradsko područje, no zasad ne postoji prijetnja koja se odnosi na određenu lokaciju. Objavljene su i dvije fotografije Sol Pais. Zadnji put je viđena u crnoj majici, maskirnim hlačama i crnim čizmama.

Najmanje 20 škola u širem području Denvera bit će zatvoreno u Denveru iz sigurnosnih razloga.

- Želimo da naše škole budu sigurna mjesta u kojima djeca mogu učiti, rekao je šef policija okruga Jefferson Jeff Shrader.

Odjel za obrazovanje države Colorado izdalo je preporuku školama da zaključavaju škole i provode kontrolu na ulazu i izlazu iz škole nakon navodnih prijetnji.

Kako javlja Miami Herald, njezin nestanak prijavili su njezini roditelji u ponedjeljak navečer. Agenti FBI u njezinom su domu u Surfsideu razgovarali s njezinim ocem koji je pozvao Pais da se vrati kući.

- Mislim da ima psihički problem, mislim da će biti dobro, rekao je on napomenvši da je zadnji put kontaktirao sa Sol u nedjelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:45