OPASNOST OD ZAGAĐENJA

PANIKA U NJEMAČKOJ Zbog curenja opasne kiseline stanovnicima naređeno da ostanu u kućama, zatvore vrata i prozore. I promet je blokiran

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.11.2018. u 10:14

Firefighters work in the industrial park Hoechst (Industriepark Hoechst) in Frankfurt, May 14, 2013. A cloud of toxic Nitrobenzol leaked from the facility on Tuesday, but nobody was injured in the incident, local media reported. REUTERS/Kai Pfaffenbach (GERMANY - Tags: DISASTER BUSINESS) - LR2E95E18XGEA
REUTERS

Stanovnici Frankfurta na Majni, točnije industrijske zone Griesheim, zamoljeni su da ostanu u kućama i zatvore vrata i prozore u utorak ujutro u 4 sata nakon što je došlo do curenja klorovodične kiseline.

Kako prenose lokalni mediji, kamion sa kiselinom se prevrnuo jutros nakon čega je iz kontejnera počela curiti opasna tekućina.

Također, zatvoren je i promet u dva naselja blizu mjesta gde se dogodio incident. U ranim jutarnjim satima sirene za uzbunu probudile su mještane industrijske zone, a stanari su zamoljeni da prozore i vrata drže zatvorenima do daljnjega.

Riječ je o standardnoj proceduri, poručio je preko megafona policajac.

Vatrogasci su uspjeli zaustaviti curenje i situacija je u ovim trenucima stabilna, no njemački mediji ne isključuju mogućnost da curenje predstavlja opasnost za građane.

Klorovodična kiselina se široko rasprostranjena u industrijskoj upotrebi.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo