ČEKAJU SE NALAZI

PANIKA U ŠVEDSKOJ U bolnicu primljen pacijent za kojeg se sumnja da je zaražen virusom ebole, prostorije Hitne pomoći zatvorene, osoblje izolirano

 
 REUTERS

U švedskom gradu Uppsali zavladala je panika nakon što je u lokalnu bolnicu zaprimljen pacijent za kojeg se smatra da je zaražen virusom ebole! Liječnici u klinici sjeverno od Stockholma nisu se upuštali u prognoziranje, samo su rekli da je pacijent izoliran i da će konačne rezultate pretraga dobiti tijekom dana.

U priopćenju iz regije Uppsala naglasili su da za sada samo sumnjaju da se radi o eboli, ali da je vrlo lako moguće da pacijent boluje i od neke druge bolesti.

A circulation sign reading 'Emergency' in Swedish is seen in Enkoping, Sweden, January 4, 2019. TT News Agency/Fredrik Sandberg via REUTERS    ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN.
REUTERS


Iako se ne navodi tko je pacijent ili odakle je došao, švedska medijska agencija TT piše da se čovjek upravo vratio s trotjednog putovanja u Burundiju, te da nije posjetio nijednu regiju u kojoj hara opasni virus.

Vlasti su priopćile kako je amulanta u Enköpingu, gdje je pacijent prvi put primljen,vrlo brzo zatvorena, a da je osoblje koje je liječilo pacijenta bilo je 'zbrinuto i izolirano'. Pacijent je uskoro prebačen u klinku za infekcije u Uppsali.

Notes for patients and visitors are seen on the doors of the hospital in Enkoping, Sweden, January 4, 2019. TT News Agency/Fredrik Sandberg via REUTERS    ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN.
REUTERS


- Došao je u petak ujutro na hitnu pomoć Iskašljavao je krv, što je jedan od simptoma virusa ebole - rekao je glasnogovornik bolnice Mikael Kohler.

Epidemija ebole veže se isključivo za afrički kontinent, ali bilo je nekoliko izoliranih slučajeva i van kontinenta. U ovom trenutku najteža je situacija u istočnom Kongu.

A general view shows the hospital in Enkoping, Sweden, January 4, 2019. TT News Agency/Fredrik Sandberg via REUTERS    ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN.
REUTERS

Slučajevi ebole u Burundi nisu zabilježeni, ali jedna od najsiromašnijh afričkih država graniči za DR Kongom koja se posljednjih pola godine bori s epidmijom. Bolest je za to vrijeme ubila 356 ljudi od njih 585 koji su zaraženi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:36