UHIĆENO PET OSOBA

PANIKA ZBOG UMJETNOSTI Turisti mislili da je teroristički napad, u stampedu ozlijeđeno 11 osoba

 Screenshot / YouTube

Velik broj mještana i turista pobjegao je u utorak u panici, pomislivši da je umjetnički performans koji se odvijao u središtu grada Platje D'Aro na Costa Bravi, zapravo teroristički napad, izvijestili su mediji i policija.

Mnoštvo ljudi odazvalo se pozivu upućenom putem društvenih mreža, a odnosio se na okupljanje, u utorak navečer u središtu Platje d'Aro, gdje su sudionici trebali glumiti paparazze, pišu španjolski mediji.

Mnogi su sa sobom donijeli stative za kamere i štapove za selfieje, glumeći da jure za celebritijima. No dio neupućenih građana i turista koji su se ondje zatekli pomislio je da su spomenuti rekviziti pištolji te su se u panici dali u bijeg, blokiravši promet, a očevici kažu da su u stampedu u zrak letjeli i stolovi okolnih restorančića i kafića.

Događaj bi možda bio duhovit da u njemu nije lakše ozlijeđeno jedanaest osoba, neki su se jako preplašili, što je rezultiralo paničnim napadajima i srčanim tegobama, zbog čega su dvije osoba prebačene u bolnicu.

Pet njemačkih državljanki u dobi između 20 i 25 godina, uhićeno je, pod optužbom da su sudjelovale u organizaciji performansa. Optužnica ih tereti za remećenje javnog reda i mira, a pred sud će u srijedu.

Nakon niza terorističkih napada u Francuskoj i Njemačkoj s puno mrtvih, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, napetost i strah među europskim građanima i turistima vrlo su veliki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:29