VATIKAN

Papa će angelus vjernicima uputiti putem videoprijenosa

Papa Franjo
 Alberto PIZZOLI / AFP

Tradicionalnu molitvu Angelus papa Franjo će u nedjelju vjernicima uputiti iz svoje knjižnice uz video prijenos, a ne s njegova prozora koji gleda na Trg svetog Petra, objavio je u subotu službeni Vatikan, koji na taj način želi "izbjeći opasnost od širenja" koronavirusa.

"Papa će molitvu Anđeoskog pozdravljenja izgovoriti u knjižnici Apostolske palače, a ne s prozora koji gleda na Trg svetog Petra. Molitva će se prenositi uživo na vatikanskim vijestima i na velikim ekranima koji će se postaviti na Trgu svetog Petra kako bi i vjernici mogli sudjelovati “, stoji u priopćenju Vatikana.

Odluka je donosena "da bi se izbjegla opasnost od širenja Covida-19 među velikim brojem okupljenih na Trgu svetog Petra", stoji u priopćenju te se dodaje da će se Papina tjedna audijencija održati u srijedu na isti način.

Molitva Angelus nedjeljom i audijencija srijedom velike su atrakcije za hodočasnike i turiste koji stižu u Rim, kako bi uživo vidjeli Papu. Gužva koja obično nastane na Trgu svetog Petra, nakon ove bi najave trebala biti znatno manja.

Usto su do 15. ožujka otkazane mise u Domu svete Marte u kojemu živi Papa.

Već više od tjedan dana 83-godišnji Papa, nije izašao iz svojeg prebivališta koje se nalazi nedaleko od bazilike svetog Petra.

Vatikan je u petak objavio informaciju o prvome slučaju koronavirusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:28