TRENUTAK ISKRENOSTI

PAPA FRANJO PRIZNAO DA UOPĆE NE VOLI ONO PO ČEMU JE NAJVIŠE POZNAT: Ja sam vam kao razmaženo dijete koje odbija hranu pa onda dobije dvostruku porciju

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.06.2019. u 16:01

Pope Francis greets a child at the Church of the Sacred Heart of Jesus in Skopje, North Macedonia May 7, 2019. REUTERS/Yara Nardi
REUTERS

Papa Franjo kaže da ne voli putovati, premda od početka pontifikata svijetom putuje češće od bilo kojega svojeg prethodnika.

- Pa otkrit ću vam tajnu: ne volim putovati. Istina je, istina - priznao je Sveti Otac pred okupljenima na audijenciji u Vatikanu na kojoj je bilo i oko 400 talijanske djece.

U šali je kazao da je njegova rutina svjetskog putnika zapravo nešto poput kazne. Kao usporedbu naveo je primjer razmaženog djeteta koje odbija hranu, a moglo bi biti prisiljeno na konzumiranje dvostruke porcije.

- Istina je da kad putuješ uvijek sretneš neke nove ljude, dobre ljude i da putujući puno naučiš. Ali ja ne volim putovati, to jednostavno nije u mojoj prirodi - rekao je.

Sastanak Pape s malim Talijanima koji su doputovali sa Sardinije i iz Genove, održan je u subotu, no Vatikan je informaciju objavio u nedjelju.

Od početka pontifikata u ožujku 2013. godine, Franjo je bio na 30 putovanja u inozemstvu, što je prosječno oko pet godišnje.

Benedikt XVI. I Ivan Pavao II. prosječno su godišnje u inozemstvo putovali tri, odnosno 3,85 puta. Franjo je nedavno, od 31. svibnja do 2. lipnja posjetio Rumunjsku. Jedna od zemalja koju još nije posjetio je i njegova rodna Argentina.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo