TRENUTAK ISKRENOSTI

PAPA FRANJO PRIZNAO DA UOPĆE NE VOLI ONO PO ČEMU JE NAJVIŠE POZNAT: Ja sam vam kao razmaženo dijete koje odbija hranu pa onda dobije dvostruku porciju

 REUTERS

Papa Franjo kaže da ne voli putovati, premda od početka pontifikata svijetom putuje češće od bilo kojega svojeg prethodnika.

- Pa otkrit ću vam tajnu: ne volim putovati. Istina je, istina - priznao je Sveti Otac pred okupljenima na audijenciji u Vatikanu na kojoj je bilo i oko 400 talijanske djece.

U šali je kazao da je njegova rutina svjetskog putnika zapravo nešto poput kazne. Kao usporedbu naveo je primjer razmaženog djeteta koje odbija hranu, a moglo bi biti prisiljeno na konzumiranje dvostruke porcije.

- Istina je da kad putuješ uvijek sretneš neke nove ljude, dobre ljude i da putujući puno naučiš. Ali ja ne volim putovati, to jednostavno nije u mojoj prirodi - rekao je.

Sastanak Pape s malim Talijanima koji su doputovali sa Sardinije i iz Genove, održan je u subotu, no Vatikan je informaciju objavio u nedjelju.

Od početka pontifikata u ožujku 2013. godine, Franjo je bio na 30 putovanja u inozemstvu, što je prosječno oko pet godišnje.

Benedikt XVI. I Ivan Pavao II. prosječno su godišnje u inozemstvo putovali tri, odnosno 3,85 puta. Franjo je nedavno, od 31. svibnja do 2. lipnja posjetio Rumunjsku. Jedna od zemalja koju još nije posjetio je i njegova rodna Argentina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:30