GROMOVI I MUNJE IZ VATIKANA

Papa napao medije, homoseksualce i pobačaj. O pedofiliji ni riječ!

Papa je uoči puta u Veliku Britaniju, kamo putuje u četvrtak, u Vatikanu primio njemačkog veleposlanika Waltera Jürgena, te kritizirao medije zbog iskrivljavanja istine
Pope Benedict XVI arrives in St. Peter's Basilica at the Vatican for a ceremony to ordain 14 new priests, Sunday, June 20, 2010. (AP Photo/Pier Paolo Cito)
 AP

Papa Benedikt XVI. obrušio se na medije, vlade i parlamente, te progresivne teologe koji kritiziraju Vatikan, ali "ne vide cjelinu i zbog toga nisu vjerni istini".

Papa smatra da mediji, zbog izazivanja sve veće pozornosti, te zbog jake konkurencije na tržištu, sve više ističu sebe kao vijest, zbog čega vrlo često dolazi do izvrtanja istine o događajima.

"Posebno je problematično kada ljudi s jakim autoritetom osuđuju druge a da nisu sposobni sagledati sve aspekte nekog problema", osvrnuo se papa na nedavne kritike španjolskog isusovca Jona Sobrina koji je kazao da je katolička hijerarhija okrenuvši leđa siromašnima i seksualno zlostavljanoj djeci - izdala Isusa.

Papa je, u razgovoru s njemačkim veleposlanikom, opet odbacio homoseksualne brakove, koji prema njemu, "negiraju kršćanski koncept braka i obitelji iskorijenjujući ga iz suvremenog društva, te jačanja opće konfuzije o vrijednostima u društvu".

"Brak odnos muža i žene koji je uvijek otvoren procesu transmisije života te da je zbog toga potrebna kultura osobe", komentirao je Benedikt instituciju braka.

Također, papa je osudio i pobačaj.

"Kada se već u majčinoj utrobi počinje razlikovati između života koji se smije živjeti i onaj koji nije vrijedan provesti, neće se spasiti niti druga razdoblja života, a ponajmanje u bolesti ili starosti", rekao je papa Benedikt XVI.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:09