IZGUBILI DOTICAJ SA STVARNOŠĆU

PAR OPSJEDNUT ČLANOM BOY BENDA IZGLADNJIVAO I SPALIO SVOJU DADILJU Optužili su je da 'surađuje' s pjevačem, utapanjem u vodu su je tjerali da 'prizna'

 
Jeziva fotografija koju je objavila londonska policija prikazuje mučenu i izgladnjivanu dadilju dva dana prije nego li je ubijena
 Profimedia/Facebook

Sabrina Kouider (35) i Ouissem Medouni (40) proglašeni su krivim za ubojstvo svoje dadilje, Francuskinje Sophie Lionnet (21), piše The Guardian. Kouider i Medouni bili su opsjednuti glazbenim mogulom i originalnim članom irske grupe Boyzone Markom Waltonom te su Lionnet optužili da s njim surađuje na njihovu štetu.

Bračni je par Lionnet ubio u rujnu prošle godine, a prije samog ubojstva tjednima su je tukli, izgladnjivali i mučili. Kouider i Medouni su Lionnetinu glavu utapali u vodu kako bi je natjerali da "prizna" da surađuje s pjevačem i mogulom. Nakon što su je ubili u kadi u kupaonici, par je Lionnetino tijelo bacio na lomaču koju su priredili u dvorištu svog doma u londonskom kvartu Wimbledonu. Kako bi prikrili miris tijela, par je počeo roštiljati piletinu odmah pored lomače.

LONDONSKA POLICIJA
Roštilj koji je bračni par priredio kako bi prikrili miris izgorenog Lionnetinog tijela
LONDONSKA POLICIJA
Lionnetine spaljene naočale

Kada su njihovi susjedi uočili dim, pozvali su vatrogasce na intervenciju. Medouni je vatrogasce pokušao uvjeriti da su ostaci Lionnetinog tijela zapravo ostaci tijela ovce. U želji da Waltona uplete u Lionnetin nestanak i ubojstvo, Kouider je policiji rekla da je Lionnet pobjegla s Waltonom. Par je poslije priznao da se riješio Lionnetinog tijela, ali nisu priznali da su je ubili. Umjesto toga, Kouider i Medouni su se međusobno krivili za njezinu smrt.

Središnji prekršajni sud Engleske i Walesa proglasio je Kouider i Medouni krivima za ubojstvo Lionnet nakon dvomjesečnog suđenja.

LONDONSKA POLICIJA
Sabrina Kouider
LONDONSKA POLICIJA
Ouissem Medouni

Sud je tijekom ta dva mjeseca čuo da je Kouider, inače modna dizajnerica, bila opsjednuta s Waltonom, njezinim bivšim dečkom. Kouider ga je policiji prijavila više od 30 puta, a jednom je i upozorena kada ga je na Facebooku preko lažnog profila nazvala pedofilom. Osim toga, Kouider ga je optužila i da je seksualno zlostavljao mačku, prakticirao crnu magiju te da ju je špijunirao helikopterom.

Walton je putem video veze iz Los Angelesa potvrdio da je bio u vezi s Kouider, ali i da bi povremeno "poludjela" bez ikakvog razloga. Anthony Francois, još jedan bivši dečko Sabrine Kouider, rekao je da "luda, nestabilna i hirovita".

Kouider, inače majka dvoje djece, stvorila je fantaziju u kojoj je zlikovac Walton Lionnet zaveo seksom i obećanjima o holivodskoj. Bankar Medouni povjerovao je u njezinu verziju stvarnosti te su zajedničkim snagama satima ispitivali Lionnet kako bi doznali "istinu". Porotnici su tijekom suđenja mogli čuti osam sati snimaka u kojima Kouider i Medouni Lionnet nazivaju nacistkinjom i "bićem gorim od ubojice" te da je šamaraju.

Kouider je dadilji govorila da poznaje utjecajne ljude poput američkog predsjednika Donalda Trumpa te da će je zatvoriti. Jednom ju je čak i odvela u policijsku stanicu. Lionnetina majka je molila Kouider da pošalje Sophie kući, međutim Kouider je to odbila.

Tijekom posljednjih nekoliko dana svog života, Lionnet je pretrpjela više udaraca električnim kabelom. Udarci koje je zadobila rezultirali su s pet slomljenih rebara i napuklom prsnom kosti. U snimljenom "priznanju" Lionnet je rekla da je drogirala Medounija kako bi ga Walton mogao seksualno napastovati. Lionnet je preminula unutar nekoliko sati nakon nastanka te snimke.

Profimedia
Sophie Lionnet dva dana prije nego što je pronađena

Prema Kouider, Medouni je mučio Lionnet u kadi da bi poslije toga od Kouider tražio da se upuste u seksualni odnos nedaleko od dadiljinog beživotnog tijela. "Stavljao joj je glavu pod vodu, a ponekad bi joj preko usta stavljao ručnik. Postajalo je stvarno ludo", rekla je Kouider na sudu. Medouni je prije suđenja tvrdio da je Lionnet umrla slučajno nakon što ju je udario tijekom ispitivanja u kupaonici. Ponudio je priznati ubojstvo iz nehaja, ali je kasnije povukao svoje priznanje, rekavši pritom da ga je ponudio isključivo kako bi zaštitio svoju ženu kojoj je dijagnosticiran poremećaj ličnosti.

LONDONSKA POLICIJA
Kupaonica u kojoj je Lionnet mučena i prema svemu sudeći ubijena

Dokazni materijali koje je zaprimio sud kažu da je Medouni ustvrdio da ga je žena te kobne noći probudila urlajući: "što sam učinila, što sam učinila". Medouni je rekao da ga je šokirala prisutnost Lionnetinog tijela u kupaonici te da ju je pokušao oživjeti. Dodao je da Kouider nije htjela nazvati policiju te da mu je rekla da će umjesto toga spaliti tijelo. Svjedok koji je te večeri bio u kući bračnog para rekao je da su i Kouider i Medouni bili u kupaonici u trenutku kada je Lionnet umrla. Svjedok je čuo Lionnet kako viče i kako se praćaka u vodi dok joj Kouider i Medouni govore da "diše".

Tužitelj Richard Horwell rekao je porotnicima da ni Sabrina Kouider ni Ouissem Medouni nisu bili spremni priznati istinu te da su Lionnet ubili iz osvete kako bi je kaznili. "Njihova opsesija s Waltonom im je onemogućila da racionalno rasuđuju te su svoju dadilju pretvorili u nečovjeka", rekao je Horwell.

Sud bi Kouider i Medouniju zatvorsku kaznu trebao izreći 26. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:34