UŽAS U FRANCUSKOJ

Pariz: Djevojčice iz BiH morale krasti 300 eura dnevno. Tukli ih i silovali

Policija je privela 18 muškaraca koji su vodili džeparošku skupinu, najveću ikada otkrivenu u Parizu. Djevojčice su 'vlasnicima' donijele čak 4 milijuna eura
 Sipa

PARIZ - U zajedničkoj akciji francuske i talijanske policije uhićeno je 18 muškaraca koje se sumnjiči da su djevojčice iz Bosne i Hercegovine dovodili u Pariz gdje su ih tjerali da dnevno ukradu najmanje 300 eura! U suprotnom, djevojčice bi zlostavljali te silovali.

Među uhićenima je i 58-godišnjak iz BiH za kojeg se vjeruje da je glavni organizator kriminalne skupine. On je novac od krađa trošio na skupe automobile, nekretnine u Italiji te na kockanje u kasinima.

Sarajevski portal Sarajevo-x navodi kako je muškarac uhićen u utorak u Italiji zajedno s dva sina od 27 i 33 godine. Očekuje se njihovo izručenje Francuskoj.

Nesretne su djevojčice bile prisiljene krasti novčanike i torbe po pariškom metrou te turističkim lokacijama. Svojim su 'vlasnicima' djevojčice donijele zaradu i do četiri milijuna eura, javlja francuska policija ističući kako je ovo najveća organizacije te vrste ikada otkrivena u Parizu.

Ukoliko djevojčice ne bi zadovoljile 'kriterije' bile bi pretučene, silovane , a nerijetko je da su im zlostavljači gasili cigarete po koži. Još je užasnija informacija da su neke od djevojčica završile u rukama džeparoša nakon što su ih njihove obitelji 'prodale'.

Pariška je policija istragu počela još 2008. godine nakon što je primijećeno kako se velik broj uhićenih lopova i džeparoša preziva Hamidović, što je lažno prezime koje se koristilo unutar kriminalne skupine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:36