UPOZORENJE PSIHOLOGA

PEDOFILSKA MEKA U HRVATSKOM SUSJEDSTVU 'Dolaze na kolodvor pa maloljetnim migrantima nude novac za seksualne usluge'

Migranti stoje u redu za hranu u Beogradu; ilustrativna fotografija
 Marko Djurica / REUTERS

Jovana Vinčić, pedagoginja Centra za zaštitu i pomoć tražiteljima azila, izrazila je zabrinutost i otkrila da muškarci u Beogradu nude novac maloljetnim dječacima migrantima za seksualne usluge, piše B92.

Nažalost, ugroženi dječaci i mladići rijetko o tome govore i rijetko priznaju što se događa, ponajviše zbog ‘kritičnog položaja u kojem se nalaze, kulturoloških i drugih razloga’, kaže Vinčić koja smatra da je vrijeme da insitucije i organizacije koje rade s tražiteljima azila, prepoznaju te znakove.

‘Mora se raditi na uspostavljanju načina i mehanizama da se o ovoj temi govori i da se ugroženoj djeci pruži adekvatna zaštita’, rekla je.

Agencija Reuters je sredinom veljače objavila vijest da dječake migrante, koji borave u napuštenom skladištu nedaleko od glavne Željezničke stanice u Beogradu, ‘često posjećuju srpski muškarci koji im plaćaju za seks, znajući da su neki od njih toliko očajni da će napraviti bilo što da bi opstali’.

‘Oni pitaju koliko vam je novca potrebno. Plate i odu, ali rade loše stvari s njima’, rekao je jedan od tinejdžera za Reuters, piše B92.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:14