MISTERIJ

PENTAGON ŠOKIRAO SRBE 'Naše bombe sigurno nisu ubile vaše diplomate u Libiji. Da smo ih mi pogodili, tijela bi bila u puno gorem stanju!'

 Reuters, facebook

Srpski mediji prenijeli su u srijedu navečer vijest da po tvrdnjama Pentagon njihove diplomate, koje su u Libiji zarobili džihadisti ISIS-a, nisu ubile američke bombe.

Službenik Pentagona Jeff Davis zaključio je nakon analize fotografija bombardirane kuće u kojoj su se skupili ISIS-ovci, kao i tijela srpskih državljana Slađane Stanković i Jovice Stepića da ne postoje dokazi koji bi potvrdili teoriju da su ubijeni u napadu, piše Blic.

Po komentarima dotičnog službenika, tijela su bila u mnogo boljem stanju nego se to moglo realno očekivati nakon zračnog napada takvog intenziteta.

- To se ne podudara s onim što bismo očekivali, odnosno kako očekujemo da izgledaju ljudski ostaci nakon udara takve snage - rekao je Davis te objasnio da su u Pentagonu osim fotografija tijela analizirali i sam napada te počinjenu štetu.

Podsjećamo, Amerikanci su 19. veljače izveli zračni napad na kuću punu ISIS-ovih džihadista u gradu Sabrati, a do sada se mislilo da su napadu život izgubili i srpski diplomati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:40