PODGORICA I VATIKAN

PEZZUTO KAŽE DA POSTOJI REALNA MOGUĆNOST POSJETA PAPE CRNOJ GORI Apostolski nuncij potvrdio je da su odnosi Crne Gore i Svete Stolice vrlo dobri

 Tonči Plazibat / CROPIX

Crna Gora očekuje skori prvi posjet pape, a Sveta Stolica najavljuje spremnost da u bliskoj budućnosti otvori apostolsku nuncijaturu u Podgorici, rekli su u utorak u Podgorici crnogorski predsjednik Milo Đukanović i mons. Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u Crnoj Gori.

“Kontinuirani dijalog, potvrda je visokog stupnja odnosa Crne Gore i Svete Stolice, koji se odvijaju u skladu sa zajednički definiranim interesima uz realno postavljene ciljeve za naredni period”, ocijenio je Đukanović naglašavajući značaj realiziranja skorog posjeta pape Crnoj Gori, priopćio je ured crnogorskog predsjednika.

Apostolski nuncij Luigi Pezzuto potvrdio je da su odnosi Crne Gore i Svete Stolice na izuzetno visokoj razini. Ti odnosi su, kazao je Pezzuto u skorije vrijeme učvršćeni službenom posjetom predsjednika Đukanovića Vatikanu i prvim posjetom državnog tajnika Pietra Parolina Crnoj Gori.

Ističući da postoji realna perspektiva posjeta Svetog oca Crnoj Gori Pezzuto je ocijenio da upravo takvi događaji daju izuzetan poticaj za jačanje veza između Crne Gore i Svete Stolice.

Zajednički je ocijenjeno da će novi zakon o vjerskim zajednicama, koji je u pripremi, dati odgovore na pojedina pitanja u cilju efikasnijeg djelovanja katoličke zajednice u Crnoj Gori i realizaciju inicijativa, uključujući i oblast obrazovanja.

Potvrđena je spremnost Svete Stolice da u bliskoj budućnosti otvori apostolsku nuncijaturu u Podgorici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:32