FRANCUSKA

PIJANI AZILANT RANIO ČETIRI OSOBE Napao je skupinu djevojaka, a kad su ga prolaznici pokušali smiriti ušao je u kuću, uzeo kuhinjski nož...

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.08.2018. u 22:13

French police secure the area next to the Saint-Leu church during a security operation on Saturday in a shopping district of Paris, France, September 17, 2016. REUTERS/Philippe Wojazer
REUTERS

Ilustracija

Mladi tražitelj azila iz Afganistana čekao je u utorak ispitivanje i odlazak u pritvor pošto je u ponedjeljak navečer u jako alkoholiziranom stanju ranio nožem četiri osobe, jednu teško, u središtu Perigueuxa, na jugozapadu Francuske, doznaje se od više izvora.

Na samom početku istrage "veoma brzo" je isključena mogućnost terorizma, istaknulo je državno odvjetništvo u Perigueuxu, dodajući da 19-godišnji osumnjičenik koji kaže da je u Francusku došao 2016., nema sudskog dosjea. U trenutku počinjenja napada bio je "mrtav pijan" pošto je pio tijekom popodneva i tvrdi da se ničeg ne sjeća.

Sudac istrage treba ga saslušati u utorak navečer. Državno odvjetništvo zatražilo je pritvor do izvođenja na sud u petak.

Mladić koji živi kod rođaka, također tražitelja azila, napao je skupinu djevojaka koje su prolazile ispred njegove kuće, navodi policija.

Kada su ga dvojica prolaznika pokušala smiriti, ušao je u kuću, uzeo kuhinjski nož i njime ih ranio, uglavnom u predjelu glave i vrata.

Zatim je nasrnuo na susjede, dvojicu braće (64 i 68 godina) koje je također izbo nožem, jednog u pluća, a drugog u leđa. Dok se ovaj drugi hrvao s njim umiješao se mladi Kamerunac koji ga je uspio savladati i uzeti mu nož.

Policija je zatim privela napadača ali je morala čekati da se otrijezni kako bi ga mogla saslušati.

Tri žrtve su otpuštene iz bolnice, a četvrta koja je ranjena u rame, treba u utorak navečer ostati na promatranju, dodaje državno odvjetništvo.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr
Tagovi

Izdvajamo