ČEKA GA SUĐENJE

Pijani mladoženja dva dana prije vjenčanja seksualno napastovao djeverušu, mladenkinu prijateljicu. Vjenčanje se svejedno održalo

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Dva dana prije svog vjenčanja, Amerikanac Daniel J. Carney (28) iz grada Stroudsburga u saveznoj državi Pennsylvaniji proveo je popodne s gostima na rijeci Delaware na istoku te savezne države. Djeveri i djeveruše plovili su na daskama s veslom i splavima te uživali u pivu i vodki. Kada su se tog 30. kolovoza vratili u svoj hotel, Carneyja je njegova buduća supruga zamolila da jednu njezinu prijateljicu doprati do hotela. Dvadesetdevetogodišnja djevojka iz Oregona bila je prepijana da bi držala ravnotežu na svojoj dasci za plovidbu pa se njihala i jedva držala na nogama dok ju je Carney pratio niz hodnik hotela.

Najednom, Carney je djevojku uvukao u mušku svlačionicu. Policija kaže da ju je tada odveo do tuševa gdje ju je nasilno zgrabio, ugrizao te skinuo donji dio njezinog bikinija.

Onda je u svlačionicu ušla mladenka.

The Washington Post piše da su tužitelji prošlog četvrtka Carneyja optužili za seksualno napastovanje. Policija je rekla da su djeverušine tvrdnje da je seksualno napadnuta dok je zbog posljedica pijanstva bila bez svijesti potvrdili uz pomoć snimaka sigurnosnih kamera, SMS poruka i ispisa telefonskog poziva.

To, međutim, nije omelo planove pa se vjenčanje između Carneyja i odabranice njegova srca ipak održalo 1. rujna.

"Među gostima vjenčanja vladao je totalni kaos", rekla je policiji jedna žena.

Naime, pojavile su se dvije različite verzije događaja u svlačionici hotela Shawnee Inn and Golf Resort u okrugu Monroe. Napadnuta 29-godišnjakinja policiji je rekla da se sjeća samo dijelova te večeri te da se ne sjeća većeg dijela napada, međutim bila je sigurna u to da je napadnuta. Rekla je da je toga dana popila tri piva i jednu ili dvije čašice vodke. Ravnotežu na dasci nije mogla držati te je nakon nekoliko padova u vodu ostatak krstarenja rijekom provela plutajući u vodi.

Žrtva je policiji rekla da se nakratko probudila dok je bila na podu svlačionice te da je tada osjetila oštru bol. Carney ju je navodno ugrizao i lascivno pipao po tijelu. Djevojka se ponovno onesvijestila. Kada se nakon minutu-dvije ponovno probudila otkrila je da na sebi nije imala donji dio bikinija te da je Carney bio na njoj. Carneyjeva mladenka uletjela je u svlačionicu dvadeset minuta poslije toga. Djevojka je policiji rekla da je mladenka odmah počela urlati na mladoženju. Prema podacima iz sudskog spisa, mlada ga je slijedila do parkirališta hotela gdje su se potukli. Jedna od djeveruša pomogla je napadnutoj djevojci da izađe iz svlačionice.

Carney se idućeg dana telefonom ispričao djeveruši koju je napao, ali je tijekom tog poziva ustvrdio da nije znao što su radili noć prije. Na dan vjenčanja, 1. rujna, Carney joj je poslao SMS poruku u kojoj ju je zamolio da se pravi kao da je sve u najboljem redu te pritisnuo da popije kontracepcijsku pilulu. "Htio sam se ispričati za sve. Možemo li, molim te, danas samo biti najsretniji što je to moguće zbog mladenke? Greške su iza nas i treba mi da zatvorimo ovu situaciju prije nego što se vjenčam. Zato šaljem ovu poruku. Sretan sam kao i inače što ću se vjenčati i znam da je ovo grozno, ali moj je ku*** bio izvađen u tušu (svlačionice). Nismo to na kraju napravili, ali bi li razmislila o tome da uzmeš kontracepciju? Gotovo pa da nema šanse, ali svejedno. Molim te reci mi 'da', preklinjem te", napisao je mladoženja u poruci.

A onda se par vjenčao.

Napadnuta djeveruša i mladenkina prijateljica 2. je rujna otišla na policiju i prijavila seksualni napad. Rekla je da se osjećala "jako povrijeđeno i ljutito".

Carney je, međutim, gostima navodno govorio da ga je spomenuta djevojka "pratila" do svlačionice nakon što joj je rekao da se ide otuširati. Kasnije je jednom policajcu rekao da je bio jako pijan te da se osjeća kao da ga je djevojka iskoristila.

Policija je rekla da su jasniju sliku o događajima dobili kada su prikupili dostupne dokaze.

Snimke sa sigurnosne kamere potvrdile su djeverušinu verziju priče. Carney je potom promijenio svoju verziju. Policija je kasnije došla do još jednog telefonskog poziva između napadnute djevojke i Carneyja u kojem je Carney više puta rekao da je za sve on kriv te da mu je žao. Tijekom tog je poziva priznao da je djevojku odveo u svlačionicu.

Carneyja trenutno čeka ročište na sudu gdje će morati odgovoriti na optužbe za napad, nepristojan napad i nenamjerno devijantan seksualni odnos s osobom bez svijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:54