ŠIRILA SMRT SEKSOM

Pjevačica: Priznajem, pet sam godina partnerima tajila da imam HIV

Počelo je suđenje bivšoj pjevačici ženskog pop benda No Angels
 AP

DARMSTADT - Bivša pjevačica ženskog pop benda No Angels, 28-godišnja Nadja Benaissa, danas je u sudnici u njemačkom gradu Darmstadtu zasjela na optuženičku klupu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Naime, Benaissa je optužena da je imala spolni odnos bez zaštite s nekoliko partnera od 2000. do 2004. godine, iako je znala da je zaražena HIV-om.

Njemačka pop zvijezda uhićena je u travnju 2009. godine, neposredno prije solo nastupa u jednom frankfurtskom disco klubu, te je provela deset dana u pritvoru jer je istražni sudac procijenio da postoji opasnost da ponovi djelo. Naime, Benaissu se tereti da je tijekom četiri godine imala najmanje pet seksualnih odnosa bez zaštite s trojicom muškaraca, kojima je zatajila da je zaražena smrtonosnim virusom.

Dakle, iako je još od 1999. godine znala da je HIV pozitivna, tada 17-godišnja Nadja, odlučila je idućih pet godina tu činjenicu skrivati od svojih seksualnih partnera. Takvo neodgovorno ponašanje od strane pjevačice rezultiralo je time da je barem jedan, od trojice muškaraca s kojima je poznato da je imala seksualne odnose bez zaštite, HIV pozitivan.

Prema pisanju njemačkog Bilda, jedna od Nadjinih navodnih žrtava, odlučio se testirati kod liječnika nakon što je od njene tetke doznao da je Benaissa zaražena virusom. Nažalost, za nesretnog muškarca je već bilo prekasno. Bild dalje piše da je muškarac, nakon što je saznao uznemirujuću vijest, rekao Nadji da je “na svijet donijela neizmjernu patnju”.

Benaissa je odmah na početku suđenja priznala krivnju te je rekla da zbog te svoje odluke “žali iz dubine svog srca”.

- Priznajem da sam tih dana bila nemarna i nisam seksualnim partnerima rekla za svoje zdravstveno stanje. Nikad nisam željela da se ovo dogodi nekom od mojih partnera - rekla je Benaissa, kojoj bi do kraja tjedna trebala biti izrečena presuda.

Ako se proglasi krivom Benaissa bi mogla biti osuđena na šest mjeseci do deset godina u zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:51