ČILE

PLJAČKA STOLJEĆA NA AERODROMU Naoružani razbojnici oteli 15 milijuna dolara u kešu i odjurili kombijem: Čini se da su imali insajdera u osiguranju

A construction worker observes as passengers exit the Comodoro Arturo Merino Benitez International Airport after their arrival in Santiago on March 3, 2010, days after it was damaged by a massive earthquake that rocked the country. The official death toll from Saturday's 8.8-magnitude earthquake in Chile and the tsunami it unleashed rose from 795 to 799 Wednesday, the national emergency office said. Among the confirmed deaths were 587 in the Maule region, south of Santiago; 92 killed in Bio Bio; 48 in O'Higgins; 38 in the capital's metropolitan area; 20 in Valparaiso and 14 in Araucania, the office said. AFP PHOTO/Ariel Marinkovic (Photo by ARIEL MARINKOVIC / AFP)
ARIEL MARINKOVIC / AFP

Zračna luka Arturo Merino Benítez u gradu Santiagu

Čileanska policija traži članove naoružane bande koja je iz skladišta na Zračnoj luci Arturo Merino Benítez u gradu Santiagu ukrala pošiljku gotovine u vrijednost od otprilike 15 milijuna američkih dolara (blizu 100 milijuna kuna), piše BBC.

Najmanje sedam naoružanih muškaraca ušlo je u skladište gdje se držao novac i natjeralo zaštitare da im ga daju. U pljački su koristili dva vozila, jedno od kojih je bilo obojeno tako da izgleda kao da pripada kurirskoj tvrtki DHL.

Policija tvrdi da su osumnjičeni za pljačku baratali "povjerljivim informacijama iznutra".

Pošiljka gotovine u američkim dolarima i eurima bila je stigla u Čile netom prije pljačke, a trebala je biti distribuirana bankama u Čileu.

Djelatnik zaštitarske službe zračne luke ozlijeđen je tijekom pljačke nakon što je dobio udarac u glavu.

Jedno vozilo koje je korišteno u pljački, kombi koji je glumio dostavno vozilo DHL-a, kasnije je pronađeno djelomično zapaljeno. Policija je utvrdila da nikada nije pripadalo tvrtki DHL te da je samo obojeno da tako izgleda.

Ovo nije prvi puta da je novac ukraden iz Zračne luke Arturo Merino Benítez.

Banda devetorice muškaraca 2014. je godine ukrala 10 milijuna američkih dolara (nešto manje od 67 milijuna kuna).

Tadašnji šef osiguranja aerodroma dobio je otkaz nakon te pljačke.

Izdvajamo