OSUĐEN U ODSUSTVU

PO HRVATSKOJ TJERALICI UHIĆEN PRIPADNIK 'SOMBORSKOG KLANA' Dragan Drča Lej pao je na granici Srbije i Makedonije

Srbijanska policija, ilustracija
 Profimedia, Zuma Press - News

Državljanin Srbije Dragan Drča Lej uhićen je na graničnom prijelazu Srbije s Makedonijom, po hrvatskoj tjeralici, piše beogradski Blic.

Informaciju o Drčinom uhićenju, koje se dogodilo početkom kolovoza, potvrdila je prvo makedonska policija, a potom i Županijski sud u Zagrebu. Tjeralica nije bila objavljena ni na službenoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske, ni na stranici Interpola.

Na stranici hrvatskog MUP-a navodi se da o potrebi javnog objavljivanja međunarodne tjeralice odlučuje policija koja može procijeniti da bi objavljivanje ugrozilo operativni interes.

Drči je suđeno u odsustvu, a na teret mu se stavljaju kaznena djela teške krađe i udruživanja radi kaznenog djela, sa zapriječenom kaznom od tri do pet godina zatvora, priopćeno je iz suda u Zagrebu.

Šira javnost je za Drču prvi put čula 2003. godine kada je u okviru akcije "Sablja" uhićen kao član "somborskog klana" zbog razbojništava i krađe automobila. Šest godina kasnije, 2009. godine Drča je kao vlasnik jednog beogradskog poduzeća bio jedan od 15 uhićenih zbog utaje poreza.

Radnici govedarske farme "Graničara" kazali su za VOICE da je Drča bio šef te farme, a isto je potvrdio i Slavko Duško Tutorov, direktor "Farma Gakovo", koja je objekte propalog poljoprivrednog giganta kupila krajem 2017. godine.

On je za VOICE rekao da su "šefa govedarske farme" naslijedili od prethodnog vlasnika Vladimira Vrbaškog i da je Drča imao pristup i kontrolu nad objektima gdje je otkriven laboratorij.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:31