POTRAGA U TIJEKU

POBJEGAO MIGRANT KOJI JE SILOVAO DJEVOJKU S POSEBNIM POTREBAMA Policija tvrdi da je zaražen HIV-om: 'Imamo informacije da je napustio područje BiH'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 20.02.2019. u 15:04

December 21, 2018 - Bihac, Bosanska Krajina, Bosnia - Hundreds of migrants are living in an old buildings in the citys of Bihac and Velika Kladusa. Every day they are trying to reach Europe and cross the Croatian border. The camps are managed by the IOM. Migrant claimed that Croatian police had beaten them, stolen their money and broken their phones., Image: 403820655, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Ilustracija / Profimedia, Zuma Press - News

Ilegalni migrant podrijetlom iz Pakistana, koji je u Bosni i Hercegovini počinio silovanje, a nakon toga je utvrđeno kako je zaražen virusom HIV-a, pobjegao je policiji i vjeruje se kako je već napustio BiH, prenijeli su u srijedu lokalni mediji u toj zemlji.

"Prema informacijama koje imamo ta je osoba napustila područje BiH", izjavio je glasnogovornik policije Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić ne navodeći gdje je migrant otišao.

Riječ je o malodobniku kojega je jedna žena iz Bihaća u prosincu prošle godine prijavila da ju je silovao. Nakon provedenih policijskih izvida on je osumnjičen za kazneno djelo spolnog nasilja nad nemoćnom osobom te je stoga prijavljen županijskom tužiteljstvu, a nakon toga je sud u Bihaću, s obzirom da je riječ o malodobnoj osobi, naložio mjere nadzora koje je trebao provoditi Centar za socijalni rad. Uz to je trebao biti podvrgnut liječenju od zarazne bolesti.

Migrant, čiji su inicijali po navodima portala "Dnevnog avaza" D.A., bio je smješten u migrantski centar Ušivak kod Sarajeva, no iz njega je pobjegao. Nakon toga ga je 8. veljače policija pronašla u Bihaću i to prijavila državnoj Službi za poslove sa strancima, no kada su ga njeni inspektori došli preuzeti on više nije bio u prihvatnom centru "Bira" .

"Nakon tog datuma gubi mu se svaki trag", kazao je glasnogovornik županijske policije.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo