POHLEPNA VARALICA

PODLA PREVARANTICA GLUMILA DA JE TEŠKO BOLESNA Djevojka izmuzla pravo bogatstvo od obitelji i prijatelja, a novac spiskala na tulume i putovanja

 Facebook

Australka koja je glumila da boluje od karcinoma, i to u terminalnoj fazi, kako bi od obiteljskih prijatelja izvukla što više novca, završila je na tri mjeseca u zatvoru. Hanna Dickenson (24) je primila oko 42.000 australskih dolara (oko 190.000 kuna) nakon što je roditeljima rekla da su joj nužni inozemni liječnički tretmani, piše BBC.

Hannini su roditelji dobili niz donacija od prijatelja, ustanovljeno je na suđenju, kao i to da je Dickenson većinu novca potrošila na putovanja i izlaske.

Sudac je njezinu prevaru nazvao podlom i gnjusnom.

Dickenson je priznala krivnju na sudu u Melbourneu po sedam točaka prevare u svrhu stjecanja materijalne koristi. U obrazloženju presude sudac David Starvaggi rekao je da je iskoristila ono što najviše dira ljudsku prirodu.

- Uništena je čovjekova želja da pomogne kao i povjerenje. Ti su ljudi teško radili i možda su jedva odvojili od svojih usta, rekao je.

Primjerice, Dickenson je prihvatila 10.000 australskih dolara (oko 46.000 kuna) od jednog muškarca koji joj je novac dao nakon što je izašao iz bolnice u kojoj je bio na liječenju od raka. Jedna joj je osoba dala novac u četiri navrata.

Grozna je smicalica otkrivena nakon što je jedna osoba posumnjala u njezine namjere vidjevši fotografije na Facebooku te obavijestila policiju. Hannina odvjetnica Beverley Lindsay istaknula je da je ne treba osuđivati na zatvorsku kaznu ‘jer se potpuno promijenila’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:51