UŽAS U MALEZIJI

POGINULO ŠEST RONILACA KOJI SU POKUŠAVALI SPASITI DJEČAKA Nastradali su u napuštenom rudniku u kojem se zbog obilnih kiša stvorio snažan vodeni vrtlog

 
 Twitter

Šest ronilaca se utopilo dok su pokušavali pronaći tinejdžera koji je zaglavio u napuštenom rudarskom bazenu u Maleziji.

Spasioci su tragali za 17-godišnjim dječakom za kojeg se sumnja da je pao u napušteni bazen dok je pecao s prijateljem ove srijede.

Vlasti su objavile da je ronioce zahvatio veliki vrtlog i snažne struje zbog čega su otpali neki dijelovi njihove opreme.

Potraga za nestalim dječakom nastavljena je u četvrtak.

Tinedžeri su se spremali pecati u bazenu napuštenog rudnika u okrugu Selangor kad je jedan od njih pao u vodu. Na mjesto događaja su smjesta pozvani ronioci koji su prilikom ulaska u bazen slijedili sigurnosnu proceduru, objavio je šef tamošnje policije Abdul Aziz Ali.

Na sebi su imali kompletnu ronilačku opremu i međusobno bili povezani užetom.

No snažna struja uzrokovala je vrtlog u koji su uhvaćeni svi spasioci i koji je oštetio njihovu opremu.

'Stvorio se vrtlog i šestorica muškaraca mučili su se da izađu. Na kraju ih je struja sve povukla na dno', ispričao je jedan od očevidaca, vatrogasac Mohammad Hamdan Wahid.

Ronioci su bili u vodi oko 30 minuta dok su ih kolege pokušavali spasiti. Kad su izvučeni iz vode, sva šestorica bila su bez svijesti, a s obzirom da su dugo bili bez zraka pokušaji oživljavanja nisu uspjeli.

'Ovo je vrlo tužan dan. Još nikad se nije dogodilo da istovremeno pogine tako velik broj ronilaca', rekao je Wahid.

Iako istraga nesreće još nije gotova, prve informacije govore da se snažna vodena bujica stvorila jer je zbog obilnih kiša ranije tog dana popustio jedan zid bazena.

Na ceremoniju ispraćaja nesretnih ronilaca došlo je više od 500 ljudi, nakon čega su njihova tijela predana obiteljima.

Izraze sućuti, među ostalima, poslao je i premijer Mahathir Mohamad rekavši kako treba ostati jak u ovom teškom periodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:45