TROLOVI IZA EKRANA

Pogledajte fotografiju nogometne zvijezde koja je izazvala toliko eksplicitnih komentara da je morala biti uklonjena s Twittera

 
Tayla Harris
 AFL Media/Getty Images

Ženska zvijezda australskog nogometa Tayla Harris toliko je bila pogođena komentarima jedne njene fotografije na Twitteru da je kazala kako se osjećala "seksualno zlostavljana".

Fotografija s utakmice prikazuje Taylu Harris kako ispucava loptu u zraku, široko raširenih nogu, što je izazvalo toliko mnogo seksualno eksplicitnih komentara da je uklonjena s Twittera.

"Originalna namjera objavljivanja slike je bilo slavljenje snage, atleticizma i vještine... Slika je privukla niz komentara, od kojih su neki bili neprimjereni i uvredljivi. Posljedica toga je da smo uklonili sliku i komentare", objavio je 7AFL na dotičnoj Twitter stranici.

Tayla Harris igra za klub Carlton Blues iz Melbourna u ženskoj Australskoj football ligi i njeni su fanovi odmah reagirali propitivajući zašto je fotografija uklonjena, te ju je 7AFL na koncu opet objavio. Pritom su se ispričali zbog "slanja krive poruke" i poručili da će jače poraditi na zabrani 'trolova' na njihovim stranicama.

"Zadivilo me kako je AFL zajednica stala iz mene", komentirala je 21-godišnja Tayla medijima, ali je istaknula da se sada stvar u tome što vlasti mogu učiniti da zaustave "trolove" na društvenim mrežama. "Ne radi se o meni, radi se o puno većoj slici", kazala je i dodala da su "neki komentari bili seksualno zlostavljanje".

"Ti ljudi su sada iza ekrana, ali nitko ne kaže da se neće pojaviti na utakmici ovog vikenda", izjavila je jučer. "Doista razmišljam o tome da bi se mogli pojaviti na utakmici. Ukoliko oni razmišljaju na takav način i kadri su to napisati, što će napraviti kad sam sa strane dok upoznajem neku djecu? O tome ću sada morati razmišljati", kazala je za jutarnji radijski program, kako prenosi Daily Mail.

MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 28: Tayla Harris of the Lions arrives during the The W Awards at the Peninsula on March 28, 2017 in Melbourne, Australia. (Photo by Michael Dodge/AFL Media/Getty Images)
Getty Images

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:01