STRAVIČNA SIMULACIJA

Pogledajte što bi se dogodilo u Japanu u slučaju novog tsunamija

Ttsunami od 14,5 metara dao bi samo 8 minuta vremena za bijeg
 YouTube

Japanske su vlasti objavile zastrašujući video koji pomoću računalno generiranoj slici prikazuje kako bi izgledao udar tsunamija u jednoj od popularnih turističkih destinacija u Japanu. Na ovakav neobičan korak vlasti su se odlučile jer su zaključili kako je javnost postala previše opuštena spram realne opasnosti od mogućeg tsunamija.

Ljudi bi trebali razmišljali o "putu za bijeg" u slučaju dolaska golemog vodenog vala. Upozorili su da bi tsunami od 14,5 metara dao samo 8 minuta vremena za bijeg u slučaju da udari na Kamakuru, grad južno od Tokija.

Prema mišljenju japanskih dužnosnika, građani su već zaboravili katastrofalne posljedice tsunamija koji je pogodio zemlju 2011. godine. Tada je zemljotres pokrenuo 40-metarske valove koji su uništili kompletne gradove, pri čemu je poginulo 15 tisuća ljudi, a više od 6 tisuća je ozlijeđeno dok se 2,562 čovjeka vode kao nestali.

...

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:20