OKRUTAN I BEŠĆUTAN

POGUBLJEN KINESKI JACK TRBOSJEK, SERIJSKI UBOJICA KOJI JE UBIO 11 ŽENA Mnoge je svoje žrtve raskomadao, najmlađa je imala samo osam godina!

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.01.2019. u 12:59

Gao Chengyong attends a trial at the Intermediate People's Court in Baiyin, Gansu province, China July 18, 2017. Picture taken July 18, 2017. REUTERS/Stringer ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT. - RC19ECFFD780
Stringer / REUTERS

Gao Chengyong

Serijski ubojica nazvan kineski Jack Trbosjek zbog načina na koji je ubio 11 ženskih žrtava pogubljen je u četvrtak ujutro, tri desetljeća nakon prvog ubojstva, rekao je sud koji ga je osudio.

Sud u Baiyinu u pokrajini Gansu na sjeverozapadu zemlje koji ga je osudio na smrt u ožujku prošle godine objavio je na mreži Weibo da je kazna izvršena.

Kineski vrhovni sud potvrdio je smrtnu kaznu, rečeno je.

Gao Chengyong (54) pljačkao je, silovao i ubio 11 žena i djevojaka između 1988. i 2002. u Gansu i susjednoj regiji, Unutarnjoj Mongoliji.

Gao je birao mlade žene koje su nosile crveno i slijedio ih do kuće, prerezao bi im grlo i komadao tijela, prema izvješćima objavljenima u državnim medijima.

Najmlađa monstrumova žrtva imala je osam godina.

Kad je Gao uhićen 2016., u medijima je objavljeno da je nekim žrtvama uklonio reproduktivne organe.

"Kako bi zadovoljio svoju perverznu želju da im obeščasti i osakati tijela, mnogim žrtvama tijela su raskomadana", rekao je sudac pri izricanju presude.

"Njegove metode su iznimno okrutne, priroda njegovih nedjela je zločinačka a detalji zločina teški", rekao je sudac.

Policija ga je lovila godinama.

"Osumnjičeni ima pervertiranu seksualnost i mrzi žene", objavila je policija 2004. kad je ponudila nagradu u visini 30.000 dolara za informaciju koja vodi njegovu uhićenju.

Policija je povezala slučaj kad je testirala DNK jednog Gaova rođaka zbog manjeg zlodjela, objavio je China Daily.

Zaključila je da je ubojica kojeg lovi već 28 godina povezan s njim, te je tako DNK riješio ubojstva.

Pravi Jack Trbosjek, serijski ubojica iz istočnog Londona potkraj viktorijanskog doba, ubio je pet žena osakativši im tijela.

Ta ubojstva nisu nikad razriješena.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo