SKANDAL U PROSVJETI

POHOTNU NASTAVNICU OPTUŽILI ZA SILOVANJE Priznala seks s učenikom, ulovili je kad ga je pokušala obljubiti još jednom: 'Požuri dok mi još nema muža'

 
 Ured policijskog načelnika

Hunter Day (22), udana nastavnica kemije u srednjoj školi iz Oklahome, optužena je za silovanje nakon što je ulovljena u seksualnom odnosu sa svojim maloljetnim učenikom.

Prošle srijede podignuta je optužnica zbog silovanja i zavođenja maloljetnika 'uz pomoć tehnologije', stoji u sudskim dokumentima.

Nastavnica srednje škole Yukon uhićena je 15. studenoga u pažljivo organiziranoj operaciji tamošnje policije.

Istraga o ponašanju nastavnice Day započela je nakon pritužbi roditelja koji su počeli sumnjati da se upustila u nedoličnu vezu s njihovim sinom.

Roditelji mladića stigli su u ured policijskog načelnika s mobitelom svoga sina i zatražili forenzičko vještačenje njegova sadržaja. Istražiteljima su otkrili da su već pronašli poruke i golišave fotografije na uređaju te su zabrinuti da je već došlo do seksualnog odnosa između nastavnice i njihova sina.

Forenzičkim vještačenjem mobitela otkriveno je da su učenik i njegova učiteljica već seksualno općili te da su dogovarali novi susret u njezinoj kući 15. studenoga radi još jednog seksualnog druženja.

Uz pomoć mobitela maloljetnika kontaktirali su učiteljicu glumeći njezina ljubavnika te su ju upitali vrijedi li još uvijek dogovor.

Odgovorila je 'da' požurujući učenika da dođe što prije, jer bi se njezin muž, također nastavnik u školi Yukon, mogao ubrzo vratiti s posla.

Kada su policijski istražitelji stigli do njezine kuće poslali su joj poruku da su pred vratima. 'Vrata su otključana, kao i obično', napisala im je.

Kada su ušli unutra zatekli su 22-godišnju učiteljicu u dnevnoj sobi na kauču s upaljenim svijećama. Na sebi je imala majicu s božićnom tematikom, mačka s kapom Djeda Mraza i kratke hlače.

Odmah su joj otkrili razlog njihova posjeta, a navodno je učiteljica Hunter Day odmah sve priznala. Također im je ispričala da je učeniku slala fotografije sebe u donjem rublju, a on joj je poslao fotografije svojih genitalija.

- Ovo je još jedan klasičan slučaj ozbiljnog kršenja povjerenja javnosti. Zadaća nastavnika je zaštita i obrazovanje naše djece, a ne upuštanje u nedopuštene seksualne odnose s njima, rekao je policijski načelnik Chris West.

Hunter Day odvedena je u istražni zatvor pod optužbom za silovanje, posjedovanje dječje pornografije i seksualnog zavođenja maloljetnika uz pomoć tehnologije. Odredili su i jamčevinu od 85.000 dolara.

Prije nego što je počela raditi u srednjoj školi Hunter Day za lokalne je novine izrazila bojazan kako je zbog godina učenici neće doživljavati ozbiljno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:09