MASOVNA PUCNJAVA

POKOLJ U GRADSKOM POGLAVARSTVU VIRGINIA BEACHA Rastrojeni zaposlenik pucao u koga god je stigao, ubio najmanje 12, ranio više ljudi

 
 REUTERS

Gradski djelatnik u petak je u gradskom poglavarstvu u Virginia Beachu ubio 12 osoba i ranio najmanje šest, a potom je ubijen u razmjeni vatre s policajcima, rekao je šef policije u tomu gradu.

Šef policije James Cervera izjavio je da se detalji i okolnosti pucnjave istražuju. Iznio je neke pojedinosti o onome što je poznato, rekavši da je jedan policajac bio među onima koji su pogođeni, ali je preživio.

Cervera je kazao kako je osumnjičeni dugogodišnji gradski zaposlenik i opisao ga kao "ljutitog nezadovoljnika". Bio je naoružan puškom i pištoljem.

Police enter a building in this still image taken from video following a shooting incident at the municipal center in Virginia Beach, Virginia, U.S. May 31, 2019.  WAVY-TV/NBC/via REUTERS    ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. MANDATORY CREDIT.
WAVY-TV/NBC / REUTERS

Pucnjava se odvijala, prema Cerveri, netom nakon 16 sati u objektu u kojem se nalaze javne gradske i komunalne službe, u susjedstvu gradske vijećnice.

Jedna je osoba ubijena u automobilu na parkiralištu ispred zgrade, a ostala mrtva tijela pronađena su unutar objekta. U zgradu su u potjeri za napadačem ušla četvorica policajaca koji su se, čim su ga pronašli, našli na njegovoj meti. U razmjeni vatre ustrijelili su ga i usmrtili.

- Mjesto zločina je bilo stravično, izgledalo je poput ratne zone. Naši službenici su u razmjeni vatre spriječili puno veće krvoproliće, izjavio je Cervera.

Evacuees walk away from a building in this still image taken from video following a shooting incident at the municipal center in Virginia Beach, Virginia, U.S. May 31, 2019.  WAVY-TV/NBC/via REUTERS    ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. MANDATORY CREDIT.
WAVY-TV/NBC / REUTERS

- Ovo je najrazorniji dan u povijesti Virginia Beacha, rekao je gradonačelnik Bobby Dyer na konferenciji za novinare sa šefom policije.

- Stradali su naši prijatelji, suradnici, susjedi i kolege, dodao je.

Identiteti žrtava i napadača zasad nisu objavljeni, a ovo je bila već 150. masovna pucnjava ove godine na području Sjedinjenih Država.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:19