TUGA U SUBOTICI

POKOPANA OKRUTNO UBIJENA TIJANA 'Proveli smo 12 dana pakla čekajući da nam se vrati'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 08.08.2014. u 22:20

Marko Todorović/Telegraf

Tijana Jurić, koja je poslije 13 dana opsežne policijske potrage na sjeveru Vojvodine pronađena okrutno ubijena, pokopana je u petak poslijepodne u subotičkom pravoslavnom groblju, u pratnji više tisuća građana ovoga grada, članova obitelji, rođaka i prijatelja.

Na početku kolone koja je pratila lijes petnaestogodišnje Tijane od crkve do groblja, bilo je oko 200 njezinih uplakanih prijatelja s buketima cvijeća, koje su predvodili najbolje prijateljice i dva dječaka koji su je posljednji vidjeli živu u noći između 25. i 26. srpnja, prenio je list „Blic“.

Foto: Marko Todorović/Telegraf

Opraštajući se od Tijane, glumac Subotičkog narodnog kazališta Miloš Stanković, rekao je da je ona bila ponos svojim roditeljima Igoru i Mirjani, da je imala mnogo prijatelja koji su poslije njenog nestanka napisali pismo državnom vrhu da je pronađu i da im je vrate.

"Proveli smo svih 12 dana pakla čekajući da nam se vrati", rekao je on, izvijestila je Radio televizija Vojvodine (RTV).

Uz nekoliko tisuća Subotičana pokopu su prisustvovali i ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović, predstavnici subotičke policije i gradske lokalne vlasti.

Njezini prijatelji i drugi Subotičani zapalili su petak navečer svijeće kraj Zelene fontane na središnjem gradskom trgu.

Tijelo Tijane Jurić iz Subotice nađeno je srijedu navečer na deponiju 10-tak kilometara od Sombora.

Foto: Marko Todorović/Telegraf

Policija je prije toga uhitila Dragana Đurića iz Surčina koji je priznao ubojstvo i pokazao mjesto gdje je zakopao tijelo.

Tijana je nestala noći između 25. i 26. srpnja, u Bajmoku gdje je bila u posjetu baki i djedu.

U potragu za njom, uz srbijansku uključila se i mađarska policija, kao i Europol i Interpol.

Istraga je pokazala da je uhićeni Đurić najprije autom udario Tijanu, zatim je ugurao u vozilo, ugušio i potom je pokopao na divljem deponiju pokraj zabačene mjesne ceste desetak kilometara od Sombora.

Izdvajamo