SASTANAK U SINGAPURU

'POKUŠAVALI SU DOMINIRATI JEDAN NAD DRUGIM, ALI ČIM SU SJELI, POTPUNO SU SE RAZOTKRILI' Ekspertica za govor tijela otkrila tko je jači, Trump ili Kim

 
 REUTERS

- Od prvog zajedničkog trenutka i američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski lider Kim Jong-un su nastojali odati dojam da jedan dominira nad drugim, kaže u razgovoru za uglednu agenciju Reuters ekspertica za govor tijela Karen Leong, inače direktorica u singapurskoj kompaniji Influence Solutions.

Ona smatra da je pokušaj preuzimanja kontrole nad sastankom posebno bio vidljiv tijekom prvih 60 sekundi njihova susreta.

- Njihovo je rukovanje bilo rukovanje ravnopravnih ljudi, a čini se da je Trump bio prilično svjestan te činjenice pa je osjetio potrebu pokazati da je on vođa, kaže Leong i pojašnjava da je upravo američki predsjednik najviše pričao pred kamerama, a Kim je slušao te se triput okrenuo prema njemu dok su hodali prema prostoriji u kojoj su se sastali u četiri oka.

Ipak, ni Kim se nije dao sasvim smesti pa je nekoliko puta potapšao Trumpa ne bi li i on pokušao pokazati da kontrolira situaciju.

U sljedećem je trenutku izgledalo da je Trump ponovno preuzeo inicijativu jer je on Kima uveo u spomenutu prostoriju, stavljajući mu ruku na leđa.

U.S. President Donald Trump sits next to North Korea's leader Kim Jong Un before their bilateral meeting at the Capella Hotel on Sentosa island in Singapore June 12, 2018. REUTERS/Jonathan Ernst
Jonathan Ernst / REUTERS

Leong kaže da su i Trump i Kim jedva skrivali nervozu kad su sjeli: Trump se kiselkasto smiješio i stalno nešto radio s rukama, dok se Kim nagnuo i gledao u pod.

U ovom trenutku valja podsjetiti da se Trump prije sastanka hvalio da će već u prvoj minuti znati je li Kim ozbiljan kada kaže da želi dogovoriti mir. Sudeći po njegovim kasnijim izjavama, čini se da Trump Kima nije otpisao.

Snimka početka sastanka dvojice lidera počinje od 4:30

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:15