VRLO USPJEŠAN

POLICAJCI PSA NAZVALI PO NAJBOLJEM HRVATSKOM NOGOMETAŠU Ovčar Modric pokazao raskoš svog talenta pa uspješno zabija 'golove' trgovcima droge

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 22.06.2019. u 08:12

KALININGRAD, RUSSIA - JUNE 16: Luka Modric of Croatia celebrates after scoring a penalty for his team's second goal during the 2018 FIFA World Cup Russia group D match between Croatia and Nigeria at Kaliningrad Stadium on June 16, 2018 in Kaliningrad, Russia. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
Getty Images

Luka Modrić, ilustracija psa

Nogometaš Luka Modrić predvodio je prije godinu Hrvatsku prema osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a danas pas nazvan po njemu predvodi policiju u Kolumbiji u borbi protiv droge.

Policija u Atlánticu, provinciji na sjeveru Kolumbije koja leži na Karipskom moru, nabavila je dvogodišnjeg nizozemskog ovčara u rujnu prošle godine. Bila su prošla dva mjeseca od Svjetskog prvenstva i trenutka kada je 33-godišnji igrač Hrvatske i Real Madrida osvojio nagradu za najboljeg igrača prvenstva, a u toj južnoameričkoj zemlji zaluđenoj nogometom policajci su crnom psu dali ime Modric, pišu kolumbijske novine El Tiempo.

Od tada je pokazao talent i dobar njuh pa tamošnja policija (Departamento de Policía del Atlántico) tvrdi kako je već postigao velike uspjehe u zapljeni droge. Modric se u pratnji policajaca vješto kreće po cestama i mjestima gdje zaustavljaju i kontroliraju automobile,

U prva četiri mjeseca Modric je otkrio dva kilograma droge u različitim operacijama, podatak je tamošnje policije koja napominje kako je on drugi pas s kojim raspolažu. Doveli su ga iz grada Facatative, udaljenog 30 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada Bogote. Ondje se nalazi policijska škola za dresuru pasa.

Neki policajci u Atlánticu tvrde da se Modric u kratko vrijeme pretvorio u "užas" za trgovce drogom u toj zoni jer mu, kako navodi El Tiempo, ne promakne niti gram droge.

Među akcijama u kojima je sudjelovao policajci spominju cestu od Barranquille do Cartagene. Na njoj su zaustavili ženu po imenu Inés Cabarcas Franco u državnom automobilu. Pregledom nisu uočili ništa sumnjivo. No Modric im je signalizirao da nešto nije u redu nakon čega su još detaljnije pregledali vozilo pa u njemu pronašli 322 grama kokaina.

Modric je bio uspješan i tijekom pregleda gradskog autobusa kada je bila privedena i druga žena Nini Johana Osorio Esquivel kod koje je pronađeno 550 grama marihuane.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo