KIRURŠKO SKRIVANJE

POLICAJCI ZAUSTAVILI FRIZERKU KOJA JE TEŠKO HODALA I OSTALI U NEVJERICI 'Bilo je stravično, odmah smo je odveli u bolnicu, i doktori su bili šokirani'

 
 Screenshot / Twitter

Kolumbijska policija u glavnom gradu Bogoti u ponedjeljak je objavila da su otkrili da krijumčari droge angažiraju plastične kirurge kako bi ‘mulama’ ugradili implantate tekućeg kokaina.

Rekli su da su uhitili 42-godišnju frizerku koja je imala 780 grama implantata tekućeg kokaina u bedrima. Putovala je preko Bogote iz Calija, glavnog grada za plastičnu kirurgiju u državi, za Madrid, piše Colombia Reports.

Poručnik Wilson Silva rekao je da je tekući kokain vrijedan 36.000 dolara (oko 240.000 kuna) ugrađen ‘između mesa i mišića’ u ženina bedra. Ovo je potpuno novi oblik krijumčarenja za policiju. I liječnici su bili iznenađeni rekavši da se radi o vrlo opasnoj avanturi te da bi najvjerojatnije u avionu zbog pritiska iskrvarila.

- Nenormalno je postalo normalno - rekao je Silva i novu metodu krijumčarenja nazvao ‘stravičnom’.

Drogu su otkrili pri rutinskoj kontroli na međunarodnom aerodromu El Dorado nakon što im se žena učinila sumnjiva jer je hodala polako i šepala u bolovima. Raspoloženje joj se naglo promijenilo kad joj je pristupila policija. Odmah je prebačena u bolnicu na operaciju, a kad se oporavi, bit će predana tužiteljstvu.

Dr. Fabián Sanabria, kirurg koji je operirao ženu, rekao je novinarima da si je sama zašila ranu. Međutim, upozorio je da je mogla razviti unutarnje krvarenje da se ukrcala na zrakoplov zbog jakog pritiska u kabini. Smatra da su joj uhićenjem spasili život.

‘Mule’ zarađuju od 1.400 do 3.000 dolara (od 9.000 do 20.000 kuna) po dostavi.

Policija je ove godine uhitila 160 ljudi na aerodromu u Bogoti, koji su pokušavali prokrijumčariti drogu koja je bila ili pričvršćena za tijelo ili su je progutali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:14