SAD

POLICAJCU POKAZALA SREDNJI PRST I POBIJEDILA NA SUDU! Rekla je da su joj narušena ustavna prava na slobodu izražavanja, sud joj dao za pravo

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 15.03.2019. u 14:27

Beverly Hills, CA - *EXCLUSIVE* - Demi Lovato hides behind her security as she leaves the gym following a workout, after recently unfollowing long time pal Selena Gomez on Instagram. Demi is seemingly reevaluating her real friends. After defining what qualifies someone as a
Profimedia, Backgrid USA

Ilustracija

 

Savezni žalbeni sud u Michiganu jednoglasno je presudio u korist žene koja je dobila kaznu za prebrzu vožnju nakon što je policajcu pokazala srednji prst smatrajući da su narušena njezina ustavna prava na slobodu izražavanja.

Debra Cruise-Gulyas 2017. zaustavljena je u Detroitu zbog manjeg prekršaja i policajac Matthew Minard napisao joj je kaznu, prenose američki mediji.

Kad je to završilo, ona mu je pokazala srednji prst i policajac ju je tada ponovno zaustavio i napisao joj novu kaznu za teži prijestup prekoračenja brzine.

Ona je podnijela tužbu tvrdeći da su narušena njezina prava na slobodu izražavanja te pravo protiv nerazumnog zadržavanja.

Tročlano vijeće saveznog žalbenog suda dalo joj je za pravo poručivši da je policajac iz predgrađa Detroita "morao znati bolje" čak i u uvjetima nepristojnosti vozača.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo