TERORISTIČKI NAPAD

POLICIJA NA ŠRI LANKI TRAŽI POMOĆ JAVNOSTI Objavili su fotografije šestero osumnjičenih i traže informacije koje bi pomogle u njihovom uhićenju

 REUTERS

Šrilanska policija zatražila je pomoć javnosti kako bi uhitila šestoricu ljudi koji su navodno sudjelovali u višestrukim bombaškim napadima u nedjelju u kojima je život izgubilo 359 ljudi.

Policija je objavila fotografije osumnjičenih te je pozvala javnost da pruži informacije koje bi pomogle u njihovu uhićenju.

Do sada je uhićeno 76 osoba u svezi s napadima, a na Šri Lanki se nastavljaju sigurnosne provjere određenih kuća, tvrtki i lokacija na kojima su navodno prebivali osumnjičeni.

Napadi su izvršeni u tri crkve, tri luksuzna hotela i na još dvije lokacije.

U međuvremenu je šrilanski tajnik za obranu, Hemasiri Fernando, podnio ostavku po direktivi predsjednika Maithripala Sirisena zbog toga što ništa nije poduzeo nakon što je unaprijed dobio obavještajna izvješća o mogućim napadima.

Hemasiri je potvrdio za Reuters da je podnio ostavku. Izjavio je da usprkos tome što nije riječ o njegovom propustu, preuzima odgovornost za propuste institucija koje je vodio kao tajnik za obranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:16