ISTRAGA ZAVRŠILA

POLICIJA NAPOKON RIJEŠILA SLUČAJ TAJANSTVENOG NESTANKA ŽENE 1982. Muž je tvrdio da se pridružila kultu: 'Ubijena je, a sada napokon znamo tko je kriv'

 Screenshot / YOUTUBE

Australska policija optužila je Chrisa Dawsona (70) za ubojstvo supruge Lynette, čiji je nestanak 1982. godine obrađen u popularnom kriminalističkom podcastu, piše BBC.

Dawson je prethodno opovrgnuo tvrdnje da je ubio svoju suprugu Lynette Dawson, majku njihovu dvoje djece, rekavši da je napustila obitelj kako bi se pridružila religijskom kultu.

Podcast imena "The Teacher's Pet" (engleska fraza za nastavnikovog omiljenog učenika, op.a.) slučaju je priskrbio svjetsku pažnju.

Dawson se u Središnjem lokalnom sudu Grada Sydneyja putem video veze pojavio u četvrtak, kada mu je uskraćena mogućnost plaćanja jamčevine. Njegov je odvjetnik rekao da će se Dawson na tu odluku i formalno požaliti.

Policija je Dawsona, inače bivšeg srednjoškolskog nastavnika, uhitila u srijedu nakon što su na slučaju nestanka njegove supruge radili tri godine.

Članovi obitelji Lynette Dawson lokalnim su medijima rekla da su osjetili nevjerojatno olakšanje kada su čuli da je Chris Dawson uhićen.

Lynette Dawson izgubio se svaki trag kada je prije 36 godina nestala iz svog sydneyjskog doma. Dvije odvojene istrage utvrdile su da ju je ubila osoba koja joj je bila poznata. Istraga koja je provedena 2003. godine otkrila je da je Chris tijekom braka s Lynette održavao seksualne veze s učenicama tinejdžericama. Tužitelji su međutim ustvrdili da nema dovoljno dokaza kako bi ga se optužilo.

Policijska uprava australske savezne države New South Wales rekla je u srijedu da je ponovna istraga slučaja dovela do uhićenja Dawsona.

Među novim dokazima koji su policiji pomogli da uhite i optuže Dawsona našla su se svjedočanstva svjedoka, a australski mediji pišu da je dokaze dala jedna od Dawsonovih ljubavnica koja je u trenutku nestanka Lynette Dawson imala 16 godina. Ona je navodno uselila u dom Dawsonovih nekoliko dana nakon što je Lynette nestala.

Chris Dawson i ona su se kasnije vjenčali, ali se su u međuvremenu rastali.

Čak 27 milijuna ljudi poslušalo je podcast "The Teacher's Pet" otkad je prvi puta emitiran u svibnju ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:37