DRŽALI IH KAO ROBOVE

POLICIJA OSLOBODILA PEDESETAK ŽENA I DJECE IZ RALJA OKRUTNOG KULTA Navodni rabin i još 8 muškaraca seksualno ih iskorištavali i divljački kažnjavali

 
Ilustracija
 PhotoStock-Israel / Alamy / Profimedia

Izraelska policija oslobodila je desetke žena i djece iz zarobljeništva u jednom kompleksu u četvrti ortodoksnih Židova u Jeruzalemu, a u kojem ih je držala grupa koju opisuju kao svojevrsni kult, piše Daily Mail pozivajući se na navode izraelske policije.

Ova organizacija je optužena da su u 'uvjetima koji odgovaraju ropstvu" držali više od 50 žena i djece, među njima i mališane koji su tek napunili godinu dana. Detalje o zloglasnom kultu saznali su policajci na skrivenom zadatku kojima su se povjerile žene koje su iz tog kulta pobjegle.

Policija je operaciju provela u suradnji s Izraelskim centrom za žrtve kultova, a pritom su uhitili i 60-godišnjeg muškarca, navodno rabina, pod sumnjom da je bio na čelu ove organizacije te da je počinio kaznena djela protiv osoba koje su bile pod njegovim utjecajem.

Zajedno s osam drugih muškaraca, ovaj "rabin" je osumnjičen da je izolirao oko 50 žena u kompleksu, s njima i djecu u dobi od jedne do pet godina, te onemogućio da imaju bilo kakav kontakt sa svojim obiteljima i vanjskim svijetom općenito.

Osim toga, 60-godišnji "vođa kulta" je osumnjičen i za krađu novaca i oštro kažnjavanje osoba koje su bile pod njegovim utjecajem. Također, policija sumnja i da su žene u ovom kultu bile seksualno iskorištavane, a počinitelji su ima znali i paliti dlanove kako bi "naučile kakav je to osjećaj".

Policijski narednik Isaac Simon rekao je pak i da su žrtve kulta živjele u groznim higijenskim uvjetima. Inače, u opsežnoj operaciji oslobađanja žrtava su osim policije sudjelovali i socijalni radnici, stručnjaci za kultove, medicinsko osoblje, vatrogasci te čak i gradski inženjeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:01