NASTAVAK PROSVJEDA

Policija u Hong Kongu suzavcem rastjerala stotine zamaskiranih prosvjednika, neke naoružane molotovljevim koktelima

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 29.02.2020. u 17:11

Local residents protest against using the newly-built Chun Yeung Estate in Fo Tan as a quarantine center of the outbreak of the Wuhan coronavirus on Feb 9, 2020. The center needs to be cleaned and sanitized and this will disrupt tenants who plan to move in during April, the protesters said, while suggesting the government to rent hotels and let them store belongings at community halls temporarily.
EyePress News/EyePress / EyePress News

Policija u Hong Kongu u subotu je ispalila suzavac kako bi rastjerala stotine zamaskiranih prosvjednika, neke naoružane molotovljevim koktelima.

Prosvjednici su na ulice izašli kako bi obilježili šest mjeseci otkad su vlasti upale na stanicu podzemne željeznice i uhitile prosvjednike.

Posljednji sukobi su među najnasilnijima otkad je u tom gradu stupio period relativnog mira, nakon intenzivnih protuvladinih prosvjeda koji su eskalirali u lipnju prošle godine. Prosvjednike je kod kuće zadržao i strah od koronavirusa.

Stotine ljudi okupilo se u i oko okruga Mong Kok i stanice Prince Edward gdje su se krajem kolovoza odvili najnasilniji sukobi.

Prosvjednici su uzvikivali "sloboda Hong Kongu, Revolucija ovaj put pobjeđuje", a neki su pozivali na raspuštanje policijskih snaga, što je slično prijašnjim okupljanjima.

Dio prosvjednika zapalilo je cestu Nathan u okrugu Kowloon, a postavljene su i barikade na ulicama. Stanica Mong Kok je zatvorena.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo