NESREĆA

POLJOPRIVREDNIK SI ODSJEKAO VLASTITU NOGU I SPASIO SI ŽIVOT Zaglavio u stroju i nije imao izbora, uzeo je nožić: 'Kost mi je virila...'

 
 Wikipedia

Kurt Kaser (63) je prebacivao žito iz jednog spremišta u drugo kad ga je povukao poljoprivredni stroj koji je cjevastog oblika s unutrašnjošću poput vijka. Bio je prisiljen odrezati vlastitu nogu da bi se oslobodio. Učinio je to nožićem veličine 7 cm, a zatim je otpuzao do najbližeg telefona kako bi pozvao pomoć, piše BBC.

Poljoprivrednik je proveo nekoliko tjedana u bolnici i na rehabilitaciji prije nego se vratio kući.

Farmer je samostalno radio na svom imanju od 600 hektara kad se 19. travnja dogodila nesreća.

Kaser je promatrao kako stroj reže njegovo stopalo i komada donji dio njegove noge dok ga je povlačio u unutrašnjost. Zatim je izvukao svoj nožić i odrezao ono što je ostalo od njegove noge ispod koljena.

- Kost je virila na poziciji gležnja, objasnio je novinarima Kaser.

Kad se oslobodio, Kaser je otpuzao do najbližeg telefona koji je bio udaljen stotinjak metara. Nazvao je sina, koji je došao po njega i odvezao ga do grada Lincolna (savezna država Nebraska) gdje mu je pružena puna medicinska pomoć, piše BBC.

Kaser je kazao da je tijekom zime uklonio sigurnosnu napravu na kraju pužnog transportera kako bi se stroj mogao prikačiti uz spremnik za žito.

- Razočaran sam samim sobom jer nisam na vrijeme popravio stroj, kazao je.

- Ali, pretpostavljam da se nesreće zato i događaju, rekao je Kaser.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:12