RUSKI PREDSJEDNIK

POLJSKA POZVALA RUSKOG VELEPOSLANIKA ZBOG PUTINOVIH IZJAVA Rekao je da Sovjetski Savez nije igrao nikakvu ulogu u izbijanju Drugog svjetskog rata

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 28.12.2019. u 17:40

Russian President Vladimir Putin speaks at a news conference after the BRICS summit in Brasilia, Brazil November 14, 2019. Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
VIA REUTERS

ruski predsjednik Vladimir Putin

Poljska je pozvala ruskog veleposlanika prosvjedujući zbog izjava ruskog predsjednika Vladimira Putina o uzrocima izbijanja Drugog svjetskog rata, rekao je zamjenik poljskog ministra vanjskih poslova.

"Spremni smo ruskim diplomatima objasniti činjenice, koliko god je potrebno da shvate da svijet nikada neće zaboraviti pravo značenje sporazuma Ribbentrop-Molotov", napisao je na Twitteru Marcin Przydacz.

Putin je ranije ovoga mjeseca kritizirao rezoluciju Europskog parlamenta u kojoj piše da je sporazum o nenapadanju između nacističke Njemačke i Rusije, nazvan prema diplomatima koji su ga 1939. potpisali u Moskvi, "otvorio put za izbijanje Drugog svjetskog rata".

Putin je ustvrdio da Sovjetski Savez nije igrao nikakvu ulogu u izbijanju rata i dio krivnje pokušao je svaliti na Poljsku.

Ruski predsjednik je odbacio ocjene da je sovjetska Rusija 1939. napala Poljsku, tvrdeći da je intervenirala tek kada je Poljska izgubila kontrolu nad svojim teritorijem i oružanim snagama.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo